Fa un temps que estic en un grup de Facebook que es diu "Què cuinem avui?", i us haig de dir que m'encanta! La gent hi penja cada dia què cuina...i Déu ni do el "nivellasso"!!! He arribat a la conclusió que a Catalunya hi ha grans cuineres i cuiners, que dediquen moltes hores a alegrar les taules de la gent que els envolta!! Cada dia trec idees, i és divertidíssim veure com a voltes apareixen diferents versions d'una mateixa recepta....Però, en aquest grup, si hi ha una recepta que ha triomfat, i ara sé perquè, són els brioixos d'oli d'oliva de la Marina Solà Franco....I és que si feu com jo i els proveu de preparar, i veieu com en són de senzills de fer, i com surten d'espectaculars...no us en podreu estar de fer-los una i altra vegada!!! Mil gràcies Marina, guardaré la recepta sota clau (o millor dit...sota contrasenya!!!).
180 ml de llet sencera
80 grams de llevat fresc
140 grams de sucre
6 ous grans
2 pessics de sal
920 grams de farina de blat
200 ml d'oli d'oliva verge extra
una mica més d'oli i sucre per decorar
PREPARACIÓ
Escalfem la llet i hi aboquem el llevat. Remenem fins que es dissolgui.
Hi afegim el sucre...
...els ous i la sal, i batem.
Tot seguit és el torn de la farina de blat i l'oli d'oliva.
Amasseu una estoneta (5 o 6 minuts) amb la KA equipada amb l'accessori ganxo, fins que us quedi una massa més o menys així.
Llavors passeu la massa a un recipient untat, i deixeu reposar, tapada, durant un parell d'hores.
Ja veureu com s'infla!!!
Llavors només us queda untar-vos una mica les mans, fer boles, i disposar-les en una safata també untada.
Pinteu amb oli d'oliva...
... i ensucreu lleugerament.
Poseu al forn, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) 15 minuts a 100 graus, i llavors, 15 minuts més a 180 graus. I ja el teniu llest!!!! Només queda deixar refredar....i a menjar!
Mireu quin interior més esponjós!
I acompanyat d'una bona melmelada, com la Magistratus feta amb mandarines de Borriana...fa que tingueu al davant una menja celestial!!!
Que vagi de gust!
M'encanta la recepta, per la seva senzillesa i més feta amb oli d'oliva! Hauré de provar aquests bruixots, però crec que partiré els ingredients perquè ha de ser un perill tenir-ne una safata plena a casa ;-). Petonets!
ResponEliminaJo la tinc a la reserva! Té una pinta espectacular!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Quina pinta!!!
ResponEliminaAixò s'ha de provar!!
Petons!
Quina pinta aquest brioxos !!!!
ResponEliminaFa molt de goig...m'apunto la recepta!!
ResponEliminaClara
Ideal para untar en un buen chocolate a la taza. Te ha quedado espectacular.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Ara m'hi poso! Arrodonirem la farina a 1000g perquè sigui més fàcil de recordar i agafo 40 grams de llevat. Acostumada al pa, 80g em semblen molts... ja et diré com surt! ;)
ResponEliminaPetons
Es un gran honor per mi, veure la meva recepta publicada i tant ben explicada. Que arribi a molt gent, i molta gent pugui gaudir de receptes tant fàcils i bones. Gràcies de tot cor. Marina Sola
ResponEliminaGràcies a tu Marina!!!! Ets una crack a la cuina i una gran font d'inspiració!!!!
Elimina