diumenge, 19 de febrer del 2017

MAKIS CASOLANS DE SALMÓ I SURIMI...DIVERTITS DE FER I DE MENJAR!!!

A casa som fans de la cuina asiàtica, per això ingredients com l'oli de cacauet, el vinagre d'arròs, la salsa de soja, la llet de coco o el curry estan molt presents a la nostra cuina....La cuina asiàtica és molt variada i divertida, de preparar i de menjar, i no massa complicada, així que us hi heu de llançar! Per exemple, el tema makis...Si els compreu fets són força cars, i a vegades no gaire gustosos...Si els feu a casa, surten molt més econòmics, són hipermegasenzills de preparar, els podeu farcir al gust, i us quedaran deliciosos! Us poso mides exactes, perquè moltes receptes parlen de proporcions i pot ser complicat...amb aquestes mesures, i seguint les instruccions una mica al peu de la lletra, tindreu èxit assegurat i podreu presentar als vostres comensals un entrant d'allò més exòtic!!!



INGREDIENTS (per entre 30-40 makis depenent de la mida)
5fulles d'alga nori
500 grams d'arròs de sushi
500 grams d'aigua
80 grams de vinagre d'arròs
32 grams de sucre blanc
16 grams de sal
salmó fumat i surimi per farcir
salsa de soja per acompanyar

Aquí teniu els ingredients bàsics per aquesta recepta!
PREPARACIÓ
Primer de tot rentem l'arròs moltes vegades...es tracta de canviar l'aigua unes 8 o 10 vegades, fins que surti clara. Això es per treure el midó a l'arròs.




Llavors el posem a bullir, tapat, amb la mateixa mida d'aigua que d'arròs. Ha de bullir 2 minuts a foc viu, i 13 minuts més a foc baix.



Mentrestant prepareu el condiment de l'arròs...el que fa que tingui aquell gustet especial. Es fa barrejant el vinagre d'arròs, el sucre i la sal.


Traiem l'arròs del foc i el deixem reposar, també tapat, durant 15 minuts. En acabat ha de tenir més o menys aquest aspecte.


El posem en un recipient (n'hi ha un d'especial, que ajuda a eliminar l'humitat a l'arròs...però a falta de l'estri concret, jo he fet servir un bol qualsevol), hi afegim el condiment, i barregem, amb compte. No es tracta d'aixafar l'arròs.


Un cop afegit el condiment, el venteu...si, si...ho heu sentit bé!!! El venteu una estona...Es tracta que es refredi de la manera més ràpida possible! Us ha de quedar un arròs amb el gra diferenciat, i una mica enganxós.


I el reserveu tapat amb un drap humit.


Un cop cuit l'arròs...el més laboriós...ja podeu anar per formar els makis. Esteneu la fulla d'alga sobre paper film, i sobre una estoreta de les de preparar makis (les trobareu a qualsevol basar xinès per 0,75 cèntims). Heu de posar la part brillant cap a baix.


Hi repartiu l'arròs per sobre (amb un gruix d'uns 0,6 cm), i deixant una franja a dalt i a baix buida, i hi col.loqueu el farcit com a la foto. Jo en faig de salmó fumat i de surimi...que és un farcit molt fàcil de disposar! 


Llavors, amb l'ajuda de l'estoreta, enrotlleu, tot pressionant. Vigileu d'anar estirant el film, que no us quedi per dins i llavors hàgiu de tornar a començar!



Un cop aconseguit el rotllet, apreteu bé perquè l'interior quedi compacte, desemboliqueu i talleu amb un ganivet ben afilat, per evitar que les rodanxes es xafin.


I, agafat el truquet, veureu que la producció és molt ràpida!!!


També podeu fer-los a màquina...que és un estri com aquest...però el tema és molt més lent (perquè has de tallar l'alga en tres trossos) i menys eficient!






Sigui com sigui, aconseguireu una formosa safata de makis....


...a punt per a ser servits!


Això si...no oblideu mai servir-los acompanyats de salsa de soja, perquè la combinació és celestial!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Tu t'atreveixes amb tot!! :) Així m'agrada a fer makis per tota la família! I m'agrada la màquina però crec que tens raó, la manera tradicional acaba anant millor així que s'agafa el sistema.
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina