dissabte, 29 de juliol del 2017

RECUITS DE DRAP AMB CIRERES AL KIRSCH

Avui, a la carnisseria del barri, tenien recuit de drap...que ens encanta, i com que també tenia unes cireres d'allò més formoses a la nevera, i una botelleta de kirsch -una aiguardent obtingut de la destil.lació del suc fermentat de cireres-, he decidit prepara unes postres de dissabte una mica diferents: recuits de drap amb cireres al kirsch! Han sigut unes postres vistes i no vistes!
Pels que no coneixeu aquest tipus de recuit -greuge que no podeu tardar en solventar-, dir-vos que s'elabora un mató amb quall per, després de tallar la quallada, provocar un escorregut llarg, que deixi una quallada que una vegada manipulada a l'estil de cada elaborador (batuda, mesclada amb xerigot...) pugui ser emmotllada en els draps. Cal refrigerar-la després a 4ºC. El tret més singular d'aquests productes avui en dia és que els trobarem sempre al mercat embolicats amb un drap de cel•lulosa que els manté la forma i en permet l'escorregut i eliminació de xerigot. Per tractar-se d'un producte fresc, necessita unes temperatures de conservació baixes (temperatures de 2 a 4ºC) ja que si no el gust es torna agre, durant uns cinc dies. El recuit de drap és tou, untuós i de gust lletós. Es recomanable menjar-lo amb sucre, mel o fruits confitats, i també pot servir en l'elaboració de gelats o cremes associades a les postres. Per això, la combinació amb cireres esdevé quasi celestial!


INGREDIENTS (per 4 racions)
4 recuits de drap
2 tasses de cireres
2 cullerades de sucre moreno (això depèn de si les voleu més o menys dolces)
unes gotes de suc de llimona
20 cl de kirsch

PREPARACIÓ
Triem unes cireres ben maques, i les despinyolem, tallem per la meitat, i posem en un caçó.




Afegim el sucre moreno i les gotes de suc de llimona.



Ho posem a foc baixet, durant uns 8 o 10 minuts, o fins que les cireres comencin a estovar-se i hagin deixat anar suc. És el moment d'afegir el kirsch, i deixar-ho coure una mica més. Com més el deixeu coure, menys gustet a aiguardent tindrà, perquè més s'evaporarà...Fins i tot podeu tastar-ho per para la cocció al vostre gust!


Deixeu refredar una estoneta.


Un cop arribat el moment de les postres, i amb les cireres a temperatura ambient, prepareu els recuits de drap, que, com el seu nom indica, i us he explicat, venen ben embolicadets.



Es tracta de servir cada recuit amb una bona cullerada per sobre de cireres i el seu suc.


Ja veureu quina delícia! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada