dilluns, 27 d’agost del 2018

CROSTATA DE TARONJA!

La crostata ens agrada moooolt! En el blog ja hi tinc penjada una recepta de crostata de fruites del bosc a la que podeu accedir clickant a aquí! Però aquest agost l'Alberto, de la botiga sarda del barri (Frongia, emocions de Sardenya) em va regalar una farina especial per preparar-la...així que vaig variar la recepta, i vaig fer aquesta de taronja dolça, que va resultar espectacular! A més, és ideal com a postres per emportar quan vas de convidat, perquè és molt soferta! Va...animeu-vos!!!!


INGREDIENTS
300 grams de farina especial per a crostata
170 grams de sucre blanc
200 grams de mantega freda
1 ou gran o dos petits
1 cullerada de pasta de vainilla bourbon
melmelada de taronja dolça
trossets de taronja confitada

Aquesta és la farina especial de la que us parlava
de Molini Spigadoro, i que dona un fantàstic resultat!

PREPARACIÓ
Posem la farina, el sucre i la mantega, freda, tallada a trossets. Barregeu amb l'accessori pala de la KA fins a obtenir una barreja sorrenca.


Llavors hi afegim el ous (a la foto hi ha més ous perquè vaig fer més massa per fer més d'una crostata!) i la vainilla.


Amasseu una mica més i llavors aboqueu la massa damunt el marbre (lleugerament enfarinat) per acabar d'amassar bé.



Dividiu les massa en dues parts desiguals (una bola amb tres parts de la massa aproximadament, i una altra amb un quart de la massa). Tapeu ambdues amb paper film i deixeu reposar a la nevera durant una hora.



Repartim la porció gran de massa pel motlle, pressionant fort a les parets. Abans, jo col.loco un parell de bandes de paper de forn, creuades, damunt del motlle, i l'unto molt i molt bé amb spray antiadherent. Així aconsegueixo que, malgrat no ser desemmotllable, la crostata surti fàcilment. Si la massa se us estova molt en manipular-la, torneu a posar el motlle ja ple una estona a la nevera.


Punxeu una mica el cul, per facilitar la cocció.


Repartiu pel damunt la melmelada de taronja dolça, i per sobre, els trossets, petits, de taronja confitada.


Amb el trosset de massa reservada, en fem tires, que tallem amb l'ajuda d'un tallador dentat, o, si no en teniu, d'un ganivet.


I fem el típic reixat damunt la melmelada. Penseu en apretar bé les tires pels cantons, contra les parets de la crostada.


Només us queda enfornar, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), a 180 graus, durant aproximadament uns 30 minuts o fins que la veieu ben dauradeta. Llavors traieu del foc i deixeu refredar dins el mateix motlle.


Mira quina cosa més bonica i més deliciosa que obtindreu!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada