dilluns, 27 d’agost del 2018

PASTÍS DE IOGURT GREC AMB MELMELADA DE MORES CASOLANA!

Dijous passat van anar a Colera, i després de banyar-nos en la seva rocosa i preciosa platja, i dinar un bon arròs a casa la família, vam caminar fins a la Font del Mono...Malauradament, estava tancada, però, pel camí, vam recollir prop de dos quilograms de mores, amb les que vam fer una melmelada casolana deliciosa....I, davant de tant sublim acompanyament, l'endemà vaig haver d'empescar-me una recepta on poder-la fer servir...D'aquí el pastís de iogurt grec que us presento....Una delícia acompanyada amb la melmelada del gust que sigui!

Aquí teniu la collita...oi que feia goig?

INGREDIENTS (per una safata rectangular d'un sol ús, de les d'alumini)
375 grams de iogurt grec (el que vindria a ser 3 iogurts)
350 grams de farina
810 grams de llet sencera
270 grams de sucre blanc
1 cullerada de llevat tipus Royal
5 ous mitjans
110 grams de mantega fosa (però no calenta)
un rajolí d'aroma natural de vainilla

PREPARACIÓ
És tan senzilla que no vaig fer ni pas a pas...
A)Bateu, amb l'accessori globus però a velocitat baixa, en el bol de la KA el iogurt, la llet i el sucre. 
B)Quan estigui barrejat, hi afegiu la farina i el llevat (prèviament tamisats) i l'aroma de vainilla, i continuem batent. 
C)Per acabar, hi afegim la mantega fosa, que haureu deixat refredar una mica. Quan tot estigui integrat, ho aboqueu en el motlle, que jo vaig folrar amb paper de forn i untar amb spray antiadherent (per així poder desemmotllar-lo sense cap problema), i cap al forn, a 180 graus (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que estigui daurat i pres. Depèn del forn però, a casa va ser en uns 50-55 minuts. Això si...si veieu que se us torra massa del damunt, tapeu els darrers minuts amb paper d'alumini. 
D)Un cop cuit, deixeu refredar vint minuts dins el forn, amb el forn apagat i la porta mig oberta, i després del tot, damunt un marbre (però sense desemmotllar). Un cop fred, deixeu reposar a la nevera unes hores abans de desemmotllar i servir acompanyat de la melmelada que més us agradi...i que en el nostre cas va ser la de mores casolana!

Aquest és l'aspecte del pastís un cop fred i desemmotllat!


I aquest ja tallat i acompanyat de la melmelada!!! Quina cosa més bona!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada