diumenge, 26 de juliol del 2020

GALETTE INTEGRAL SALADA DE TOMÀQUET I MOZZARELA

Com us deia fa uns dies, les galettes són una mena d'empanades obertes, que tant en versió dolça com en salada, em tenen el cor robat! Us vaig explicar una versió dolça, de préssec pla, que podeu trobar clickant aquí deliciosa. Avui és el torn d'una salada. Ideal per un sopar estiuenc. Jo la vaig fer amb mozzarella perquè és el formatge que tenia a mà a la nevera, però en aquest punt, podeu ser creatius i donar-li diferents sabors segons el formatge escollit! El resultat, ja el veieu...bonic per fora i boníssim per dins! 


INGREDIENTS 
Pel farcit
mozzarella
tomàquets vermells d'amanir
sal, pebre i herbes aromàtiques (jo he fet servir farigola)

Per la massa
200 grams de farina de blat integral
100 grams de mantega ben freda tallada a dauets
2 ous
sal i orenga en pols

PREPARACIÓ
Comencem fent la massa. Es tracta de disposar tots els ingredients en el bol de la KA, i barrejar amb l'accessori pala fins obtenir una massa, primer molt sorrenca, que poc a poc es va compactant. No cal barrejar excessivament, a la que es compacti, l'acabeu d'amassar a mà, formeu una bola, i la deixeu reposar unes minuts a la nevera perquè agafi cos.




Mentre la massa reposa prepareu el farcit. Talleu el formatge a trossets i els tomàquets a làmines fines.



En acabat, esteneu la massa de la galette sobre una paper de forn amb l'ajuda d'un corró (els marges si queden desiguals no passa res, i disposeu la mozarella i els tomàquets. Amaniu amb sal, pebre, les herbes aromàtiques escollides i un rajolí d'OOVE.




Tanqueu els marges de la galette cap en dins, per formar-la.


Ja només us cal enfornar a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 30 minuts, o fins que veieu cuit el préssec pla del damunt i daurada la massa del voltant.


I a degustar!
.

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada