diumenge, 21 de novembre de 2021

PIRULETES ARBRE DE NADAL (O DECORACIONS PER UN PASTÍS DE NADAL)

Aquesta tarda ens hem quedat per casa i he aprofitat per posar en pràctica una de les #ideespernadal q tenia en ment: una cucada d'arbres de Nadal, q es poden presentar com a piruletes o emprar-los per a la decoració d'un pastís...en aq cas un senzill pa de pessic glacejat i decorat amb coco ratllat! Són divertidíssims d'elaborar amb els més petits! I malgrat no estar gens ni mica d'acord en avançar tant el Nadal, en temes de cuina i rebosteria cal planejar amb antelació i, per tant, us aniré deixant unes quantes idees q em ronden pel cap!



INGREDIENTS
Per les piruletes
xocolata de cobertura negra o candy melts
palets de galeta
sprinkles variats per decorar

Pel pa de pessic (petit, d'uns 15 cm)
2 ous
80 grams de sucre blanc
80 grams de farina
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal

Pel glacejat del pa de pessic
una tassa de sucre llustre
el suc d'una llimona mitjana
coco ratllat

PREPARACIÓ
Comencem preparant les piruletes, perquè s'hauran d'endurir abans no les puguem servir o emprar com a decoració. Damunt un paper de forn disposem els palets de galeta (jo n'he fet servir uns de verds, que us ensenyo, que són molt xulis, però també valen els més corrents que trobem al supermercat). Fonem la xocolata (o els candy melts) i els disposem dins una mànega pastissera amb un tallet molt petit o una boca rodona de diàmetre petit.




Anem donant forma als arbres, damunt els palets de galeta, i ràpidament decorem amb els sprinkles escollits i deixem endurir.



Mentrestant anem pel senzill pa de pessic. Només cal batre molt i molt bé els ous i el sucre, fins que, com a mínim, dupliquin el volum, i afegir-hi la farina i el llevat prèviament tamisada, amb moviments de baix a dalt. Disposeu dins un motlle rodó engreixat i enforneu durant uns 15-18 minuts a 160-170 graus. Un cop el traieu, el desemmotlleu i el deixeu refredar.


Podeu aprofitar mentre es refreda el pa de pessic i endureixen els arbres per preparar el glacejat. Tan senzill com barrejar molt i molt bé en un bol, amb l'ajuda d'una cullera, el sucre llustre i el suc de llimona fins obtenir una barreja amb textura de iogurt.



Repartiu el glacejat per damunt del pa de pessic, fent que regalimi una mica per la vora, i empolsineu amb coco ratllat.



Ja només us queda clavar-hi els arbres, i ja teniu un deliciós esmorzar ben nadalenc!


Que vagi de gust!


3 comentaris:

  1. ostras!! que chulos los arbolitos! quedan resultones y son monos!

    ResponElimina
  2. Sabries dir-me si es podria fer amb farina d'atmella,es per celiacs o per més saludable. Gràcies tot té una pinta.... 😋

    ResponElimina
  3. Que cosa tan mona estos arbolitos!!!
    Espero las siguientes ideas.
    Un abrazo

    ResponElimina