Recordeu aquell anunci que deia..."leche, cacao, avellanas i azúcar....", doncs aquest pa porta bona part d'aquests ingredients (menys el sucre perquè ja li dóna prou dolçor la xocolata), i pel que fa al gust, és espectacular, res a envejar a la "Nocilla". És tan bo que no cal untar-lo, ni acompanyar-lo de res...tot sol és un esmorzar o berenar complet i deliciós!
INGREDIENTS
350 grams de farina de força
150 grams de farina integral
50 grams de cacau
150 ml de llet
200 ml d'aigua
1 sobre de llevat de flequer
una culleradeta de sal
un bon grapat d'avellanes torrades partides
un bon grapat de gotes de xocolata
PREPARACIÓ
Barregem les farines i el cacau.
Ho aboquem al recipient de la panificadora, i hi afegim la sal, la llet, i el llevat prèviament diluït en l'aigua. I engeguem la màquina en el programa de pa normal (en la meva panificadora, el número 1).
Llavors preparem un bon grapat d'avellanes torrades pelades, tallades a trossets, i un altre de gotes de xocolata negra.
I ho aboquem a la massa un cop comencin a integrar-se els ingredients sòlids i els líquids.
Veureu que, ben aviat, us queda una massa color de xocolata, que fa una olor....!
La màquina sotmetrà la massa a dues llevades, al final de les quals haurà augmentat tres vegades el seu volum.
Llavors el courà i, una estona després, tindreu aquest magnífic pa preparat. Sobretot deixeu-lo reposar i airejar, com a mínim un parell d'hores, damunt una reixeta, abans de menjar-vos-el...encara que tingueu moltíssimes ganes de clavar-li una bona queixalada.
Passat el temps, el llesqueu, i ja veureu com us el treuen de les mans!!!
Que vagi de gust!
Mònica, cada dia et superes amb els pans. Aquest és senzillament deliciós! I molt apropiat per oferir-lo per festes, no et sembla? Petons.
ResponEliminaSi que ho és... trobo que és un pa que fa hivern!!! Petons!
EliminaUooo un pa genial, i amb aquest gustet a leche, cacao, avellaaaanas y azúcar... triomfes segur!
ResponEliminaGràcies Eva... em va quedar un post d'anunci total!!! Petons!
Eliminasenzillament delicios, per triunfar de ben segur.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies!!!
EliminaEi, que guai no? Aquest pa, pels nens, és ideal! Segur que els encanta! Bé, i als grans també, no ens enganyem... he he he. Petons, guapa.
ResponEliminaJa ho pots ben dir perquè els grans, a casa, se'n van ben "tipar"!!!! Petons!
EliminaMmmmmm..... Quina bona pinta!!!
ResponEliminaM'entra unes ganes de menjar-neeee......
Senzillament deliciós!
:)
Petonets
La veritat és que és força difícil tenir-lo al davant i no provar-ne una mica, i llavors una mica més...i així anar fent fins a acabar-lo!!! Petons!
EliminaQuin pa més bo Mònica! Jo com que soc molt golafre, segur que a cada llesca em posaria un bon gruix de nocilla, jajaja!!
ResponEliminaPetons!
Home quedaria una mica carregat però deliciós pels amants del dolç com nosaltres!!!! Una abraçada Víctor!
EliminaMira que he llegit el nom i de seguida he pensat "sucat a la llet! Ummmm" : Ha de ser boníssim Mònica! Un dia d'aquestes festes el faré per berenar o... millor encara: tinc amics per un Brunch el diumenge i em sembla que inclouré aquest pa a la llista!! :)
ResponEliminaSegur que quedes molt bé perquè era molt i molt bo...Això de fer un brunch, que aquí no s'estila gaire, m'encanta!!! M'haure de mudar a terres suïsses per poder fer-ne de tant en tant! Petons!
EliminaUauu!! Aquesta pa m'ha encandilat!!! que bo! petons
ResponEliminaGràcies Roser! Una abraçada!
EliminaQuin pa més bo!!No l'havia vist mai un pa així,ben complet.
ResponEliminaPot esser un postre i tot!!A mitja tarda amb una tasseta de cafè uhmmm
Gràcies per la teva visita a la meva cuina,jo em quedo per la teva,que no vull perdrem aquestes exquisideses que fas!!
En prenc nota.
Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/