dimarts, 21 d’abril del 2015

COCA DE IOGURT, TARONJA I GERDS

Les variants de coques de iogurt són infinites....i en porto publicades unes quantes (coca de iogurt grec i poma, coca de iogurt dual...). Avui us en porto una de molt refrescant, de taronja i gerds, que ha sigut el nostre berenar d'avui...un dels primers dies en els que, a Girona, s'ha començat a olorar la primavera!!!



INGREDIENTS
3 ous
un polsim de sal
un polsim de cremor tàrtar
1 iogurt grec
1 mesura de iogurt de sucre blanc
3/4 de mesura de iogurt d'oli de girasol
3 mesures de iogurt de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
la pela d'una taronja ratllada
el suc d'una taronja
un paquet de gerds
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Separem les clares dels rovells. Batem les clares, amb un polsim de sal i un polsim de cremor tàrtar, fins que estiguin a punt de neu, ben fortes, i reservem.



Per altra banda, batem els rovells i el sucre fins obtenir una crema.


Afegim l'oli de girasol, poc a poc, fins que quedi una massa lligada.


Ara és el torn d'afegir el iogurt, la pela de taronja ratllada i el suc de taronja.




Tot seguit incorporeu, a mà, la barreja de farina i llevat, prèviament tamisada, amb moviments de baix a dalt.


I per acabar, i amb moviments molt suaus, afegiu les clares a punt de neu.


Ja veureu quina massa més lleugera us quedarà.


Aboqueu la massa dins un motlle rodó (aproximadament de 24 cm de diàmetre) prèviament untat amb mantega o spray antiadherent.


Repartiu per damunt els gerds, enfonsant-los una mica. Han d'estar ben nets i ben eixuts (us anirà bé un paper de cuina per assecar-los).


Enforneu, a 170 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), uns 35 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net.


Deixeu refredar uns minuts dins el motlle, i acabeu de refredar damunt d'una reixa.


L'últim toc serà empolsinar-la, generosament, amb sucre llustre.


Mireu quines estovalles més ideals, amb gerds per tot arreu, que em va regalar aquest diumenge ma germana...m'han vingut tan i tan bé per aquestes fotos!!!


I té un tall deliciós!!!


Un berenar ràpid i amb un toc àcid, donat per la taronja i els gerds, molt refrescant!!! Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Menudo aspecto mas bueno tiene huuuu.Un besito

    ResponElimina
  2. Visca les coques de iogurt. Serveixen de base de qualsevol cosa que hi afegeixis i semblen coques diferents. Aquesta molt bona.

    ResponElimina
  3. Un berenar de gala! Boníssim, amb la fruita fresca...
    Marta

    ResponElimina
  4. Els gerds podrien estar congelats????
    M.agrada la idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merce, crec que no quedarien igual, perquè humitejarien més la massa del voltant en descogelar-se, i no guarden tant la forma...però tot es provar-ho! Petonarros!

      Elimina
  5. Quina delícia Mònica! Fa una pintassa...

    Per fi he trobat un momentet per poder visitar-te, fa dies que no en visito cap i trobava a faltar aquestes estones! Sort que per instagram també vaig veient tot el que fas ;)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em passa Cristina...vaig de bòlit i les visites que tan m'agraden pels blocs a vegades no són tan freqüents com voldria! Petonarros!

      Elimina