Els gelats, a l'estiu, són una de les meves postres preferides...bé, en realitat, en menjaria a qualsevol hora...són una de les meves moltes debilitats dolces!!! Quan fa aquella calor, una bona porció de gelat és el que més em ve de gust...La gent diu que els fa venir més sed...però a mi, el que em fa venir quan en menjo és ganes de menjar-ne més, a poder ser, de gustos diferents!!! Aquí us deixo el primer de la temporada, de xocolata i caramel...Irresistible!!!
INGREDIENTS (per un litre de gelat aprox.)
200 ml de llet
caramel líquid
150 grams de xocolata negra de cobertura
200 ml de nata líquida
200 grams de llet condensada
200 grams de formatge crema, tipus Philadelphia
cagallons de xocolata
PREPARACIÓ
Escalfem la xocolata, i hi dissolem el caramel líquid.
Trossegem la xocolata, i hi aboquem a sobre la barreja calenta de llet i caramel.
Deixem reposar uns minuts, i remenem fins que la xocolata quedi ben desfeta...Llavors refredem la barreja dipositant el recipient dins un bol amb aigua i glaçons.
Tot seguit muntem la nata (que haurà d'estar ben freda).
I, amb compte, la barregem amb la llet condensada, també ben freda.
Hi aboquem la xocolata, i remenem bé....
I, per últim, el formatge fresc...
Quan ho tinguem tot ben integrat, ho aboquem dins la geladora, en funcionament, a poc a poc.
Deixeu a la geladora uns 40 minuts. Ja veureu com va augmentant de volum.
En els últim minuts, hi afegiu els cagallons de xocolata, per donar un toc cruixent al gelat.
Un cop obtingueu la textura desitjada, aboqueu dins un recipient, tapeu i dipositeu al congelador una mínim de tres hores.
Ja veureu quin gelat més cremós i deliciós!!!
Serviu dalt de cons de galeta, engalanats amb una mica de caramel líquid i uns quants cagallons de xocolata més.
Per demostrar-vos que és cosa bona...us poso les fotos de les tastadores oficials, les meves dues filles grans, devorant-lo!!!
Que vagi de gust!
te questa de vici
ResponEliminaMolt bona combinació!! me la guardo a preferits tot i que no sé si aquest cap de setmana se'm va morir la geladora... tot i que comprar-ne una altra també és una opció, perquè a mi els gelats m'agraden tot l'any, com a les teves filles catadores ;) Un petó guapa!
ResponEliminaÉs allò d'una imatge val més que mil paraules, oi? Doncs queda clar: ha d'estar molt bo!!! :)
ResponEliminaDelícia, delícia!!!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Boníssim, expectacular.Me ha encantado tu bloc te espero esta semana con un post que va de platos, para decorar, para presentar i para comer, en elracodeldetall.blogspot.com
ResponEliminamuy bien detallado tu blog
ResponEliminahttp://sofreir.blogspot.com/
Cambiaría una bola de helado de cereza por una de chocolate y caramelo, pero me imagino que ya no queda ni rastro de estos helados ni en tu casa ni en la mía.
ResponEliminaPetons
Blanca de JUEGO DE SABORES
El gelat sembla boníssim, amb formatge i llet condensada, de vici total.
ResponEliminaI quines "nenes" tan guapes que tens!!!
Marta