Fa dies que tenia pendent la participació en el concurs que Cadí ha organitzat pel seu centenari, i encara que la idea del que volia fer la tenia clara, em faltava temps per posar-m'hi. Avui, abans d'anar a acabar de desmuntar la decoració de la festa major, m'hi he lliurat...i aquí el teniu!!! Aquest era el pastís preferit de la meva àvia, i el seu ingredient bàsic és la mantega (requisit del concurs), així que, amb un tret mato dos pardals: faig un petit homenatge a la meva àvia...llaminera per antonomàsia...i participo en el concurs d'una de les marques més emblemàtiques de casa nostra: Cadí! Formatges i mantegues del Cadí han estat sempre presents a casa, des de que era petita, i emprar-los en les receptes, és garantia d'èxit!!! Així que, un pastís tradicional, per un productes que, després de 100 anys, ja ha creat tradició! Felicitats!
Per la base
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina
Per l'almívar
1/2 got d'aigua
1 cullerada de pasta de vainilla bourbon
Per la cobertura
500 grams de mantega Cadí
3 rovell d'ou
200 grams de sucre llustre
1 cullerada de cacau
ametlles laminades
Per decorar
sucre llustre i flors de fondant
PREPARACIÓ
Primer de tot batem els ous i el sucre fins que tripliquin el seu volum.
Hi afegim la farina tamisada, i l'incorporem amb suaus moviments de baix a dalt.
Repartim la massa en dos motlles iguals, que haureu ben engreixat, i enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts. Veureu que està cuit quan les vores es desenganxen del motlle.
Un cop cuits, desenforneu i deixeu refredar del tot damunt una reixa.
Mentre es refreden, prepareu unes floretes amb fondant, per decorar-lo, i deixeu assecar.
Tot seguit, anem per la sara, o crema de mantega, a la catalana, amb rovell d'ou. Batem els rovells, el sucre i la mantega durants uns 8-10 minuts, a velocitat alta, fins obtenir una crema molt blanquinosa i suau.
Reservem 2/3 d'aquesta crema, i a la restant hi afegim una cullerada generosa de cacau en pols pur, tamisat (perquè recordeu que fa molts grumolls...encara que sigui una cullerada).
Així aconseguireu una crema de mantega enxocolatada pel farcit, que donarà color i un molt bon gustet!
Almivarem les dues capes de pa de pessic (l'almívar l'he fet fent bullir un parell de minuts una mica d'aigua amb pasta de vainilla bourbon). Si voleu també hi podeu afegir algun licor.
I poseu damunt la de sota la crema de mantega de cacau.
Tapeu amb l'altra capa de pa de pessic (que col.locarem al revés perquè la superfície sigui ben llisa).
I cobriu amb la crema de mantega bàsica.
Arrebosseu la capa de crema de mantega amb ametlla laminada...
...i decoreu amb sucre llustre i les flors de fondant...Jo també hi he afegit unes banderoles amb referència al centenari de Cadí!
I ja el teniu a punt per servir!
Mireu quina presència...i millor sabor!!! En Marc en dóna fe!
Que vagi de gust!
Un pastís d'aniversari preciós!!! De veritat, Mònica.....t'admiro!!! Moltíssim!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Deliciosa, m'encanta la sara, t'ha quedat genial!!
ResponEliminaQuina delícia de pastís! M'agraden molt els pastissos amb mantega i aquest t'ha quedat de luxe! Un petonet!
ResponElimina