dimarts, 15 de setembre del 2015

CHERRY PIE EXPRESS

Cada any dic, quan m'hi trobo pel mig, que el principi de curs és de les èpoques més estressants de l'any...anar a comprar tot el que falta, apuntar a les nenes aquí i allà, engegar La Pauleca (el centre d'activitats infantials pels nens del meu barri en el que col.laboro), acostumar-se a tornar a la rutina quotidiana...en fi, que sort que tinc poca memòria, perquè si ho recordés d'una any per l'altre, seria impossible fer-me tornar de les vacances!!! Per això, immersa en aquesta activitat frenètica pre-tardor, m'inclino per receptes fàcils però "resultones"...i aquesta, aprofitant una llauna de "fruit filling", que ve a ser "farcit de fruita", concretament de cireres, que em va portar ma germana, la Nini, de la seva excursió a l'Iceland de Benidorm (un super anglès on una addicte a la rebosteria com jo, pot literalment embogir), n'és un perfecte exemple!!!



INGREDIENTS
2 plaques de pasta brisa
1 llauna de cireres en conserva
sucre llustre

PREPARACIÓ
Triem un motlle rodó, de marges estriats i parets baixes, i l'untem generosament amb mantega.



Hi estirem una placa de pasta brisa, i mirem que s'adhereixi bé als laterals.


Hi aboquem el farcit, en aquest cas de cireres, i el repartim bé. Com que ja porta sucre, no cal afegir-hi res més.



Tapem amb l'alta placa de pasta brisa.


Segellem el "pie" fent un doblec amb els dits a tota la vora.


Fem un tall en forma de creu al bell mig del pie, perquè així s'alliberin els vapors de la cocció.


Pintem generosament amb ou, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30-35 minuts, o fins que veiem que està la pasta brisa ben cuita i daurada (si veiem que se'ns torra molt de sobre, el tapem amb paper d'alumini).


Un cop cuit, el deixem refredar i empolsinem generosament amb sucre llustre.


I ja el podem desemmotllar (és molt fàcil si heu untat bé el moble), i servir!!!



Si el serviu amb una mica de nata...són unes postres de primera...i més ràpides i senzilles de preparar impossible!!!


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Super buena y encima muy sencilla esta receta.Bsss

    ResponElimina
  2. Pliss plas i tarta feta!!!
    A casa vostra sou allò que no té nom buscant i remenant pels supers, Mònica
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Deliciosa y con una preparación sencilla y rápida. Que más se le puede pedir a un postre?
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina