Que som un poble tossut, emprenedor, lluitador, valent, innovador, solidari i de profundes conviccions, fa temps que ho sé, però un recordatori tan rotund com el d'avui, mai va malament i, a més, m'omple de satisfacció!!! Avui a Barcelona ens hem emocionat, i hem renovat forces per continuar la lluita per un país lliure i socialment més just! I esdeveniment d'aquesta magnitud necessàriament havia de tenir un petit homenatge reboster en aquest espai...i aquí us el deixo: galetes de gingebre (doble gingebre) que emulen els punters que avui, plens d'orgull, hem aixecat a la Meridiana!!! Visca Catalunya....Lliure!!!
INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
200 grams sucre
1 ou
1 culleradeta de gingebre en pols
400 grams de farina
melmelada de gingebre
sucre llustre per empolsinar
PREPARACIÓ
Amb l'accessori pala de la KA, barregem la mantega i el sucre.
Afegim l'ou i continuem barrejant fins que quedi integrat.
Llavors és el moment d'afegir la farina, prèviament barrejada amb el gingebre en pols.
Barregeu el just perquè la farina quedi integrada...si cal, acabeu d'amassar a mà.
Com que encara fa calor, si la massa és massa tova, refrigereu-la una estona, ben embolicada amb paper film.
Finalment, estireu entre dos papers de forn, amb l'ajuda d'un corró...
...i talleu les galetes. Jo vaig fer un patró amb paper de forn, i vaig anar tallant amb un ganivet.
Finalment, estireu entre dos papers de forn, amb l'ajuda d'un corró...
...i enforneu, durant 13-15 minuts, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a dalt, baix i ventilador).
Un cop desenfornades, deixeu refredar damunt una reixeta.
I una vegada fredes, farciu-les amb melmelada de gingebre (aquesta és deliciosa, encara que una mica complicada de trobar).
Per acabar, torneu a posar damunt la reixeta, i empolsineu generosament amb sucre llustre!!!
I ja les teniu llestes!!!
Que vagi de gust!!! I Bona Diada!!!
Xulíssimes! a més de bones, el gingebre m'encanta! un petó!
ResponElimina