dijous, 19 de maig del 2016

MINI COOKIES DE FARINA DE FAJOL

Massa dies sense fer cookies, a casa ja en tenien desig, o sigui que avui -un altre dia gris-, he obert el forn per preparar-ne...la particularitat: part de la farina utilitzada és de fajol o blat sarraí...versionant una recepta vinguda de França, on l'ús d'aquesta farina està molt més estès...El resultat: bo, bo, bo!!! Ah...i per tal que quedessin d'allò més professionals -vull dir totes de la mateixa mida-, m'he entretingut a tallar-les amb un tallador...una acció que, vist el que ha aconseguit, repetiré sempre que pugui! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (per unes 80-90 mini cookies)
150 grams de mantega
100 grams de sucre moreno
2 ous
150 grams de farina de fajol
200 grams de farina de blat
10 grams de llevat químic tipus Royal
125 grams de gotes de mantega de cacauet
125 grams de trossets de xocolata negra

PREPARACIÓ
Batem la mantega i el sucre moreno fins obtenir una massa.


Afegim els ous i tornem a barrejar.


Incorporem les farines (la de blat i la de fajol), i el llevat químic.



Remenem bé, i abans de les darreres sacsejades, incorporem les gotes de mantega de cacauet i els trossets de xocolata.



Quan tot s'hagi integrat bé (cal que només remeneu el just), esteneu trossos de massa en una superfície enfarinada (ja veureu que és molt fàcil de treballar perquè no és massa enganxosa), i talleu a rodonetes petites amb l'ajuda d'un tallador rodó metàl·lic (perquè així podreu aconseguir un tall més net).


Col.loquem les galetes damunt una safata folrada de paper de forn, i enfornem a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 10 minuts, o fins que veieu que estan torradetes...vigileu si són molt xiques que no se us torrin!!!


Un cop cuites, desenforneu, deixeu refredar damunt una reixeta...i a menjar!!!





Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Desconec la farina de fajol....no em puc imaginar ni la textura ni el sabor. Però de ben segur que t'han quedat unes delicioses galetes! Com totes les que fas!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Con corta pastas y todo!!!, así están ellas, tan perfectas. Me las imagino tan ricas que una vez que empiezas a comer una ya no puedes parar.
    Besos y a disfrutarlas
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Mare meva, amb xocolata i mantega de cacauet... Quin pecat!! Delicioses galetes Mònica, em menjaria un bon grapat ara mateix.
    Petons, i bon inici de setmana!

    ResponElimina
  4. Aquestes se m'havien passat!! queden molt cuquis aquestes cookies talladetes totes iguals, m'anoto la farina de fajol per quan vagi a buscar "cosetes estranyes" ;). Bon finde guapa!

    ResponElimina