INGREDIENTS (Per a 9 racions)
Per la panna cotta de vainilla
500 ml de nata per muntar
250 ml de llet sencera
5 làmines de gelatina (vigileu quantitat segons fabricant)
50 grams de sucre llustre
2 cullerades de pasta de vainilla bourbon
Per la gelatina de caramel
100 grams de sucre
2 fulles de gelatina (vigileu quantitat segons fabricant)
200 ml d'aigua calenta
Galetes de mantega rectangular per acompanyar
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ
En un caçó poseu al foc la nata, la llet i el sucre.
Afegiu la vainilla bourbon i barregeu bé.
Quan arrenqui el bull, retireu del foc, afegiu la gelatina -prèviament hidratada, i ben escorreguda-, i remeneu fins que estigui ben incorporada.
Repartiu entre els pots escollits, deixeu refredar una mica, i deixeu reposar a la nevera tota la nit.
L'endemà, a primera prepareu la gelatina de caramel. Poseu el sucre al foc.
Quan caramel.litzi, remeneu fent moviment circulars amb el propi caçó, i afegiu l'aigua calenta.
Remeneu fins que el sucre es dissolgui altre cop, i quan la barreja arrenqui el bull, retireu del foc i incorporeu la gelatina. Remeneu bé i quan tot estigui integrat, ja la teniu a punt.
Coleu bé perquè no quedi cap grumoll.
Repartiu una capa d'aquesta gelatina de caramel per sobre de la capa de panna cotta. No cal que sigui molt gruixuda. I torneu a posar a la nevera tres o quatre hores més...
I ja ho teniu llest per servir!!!
I si l'acompanyeu amb una galeta de mantega enxocolatada casolana...la cosa està requetebona!!!
Que vagi de gust!!!
Mònica... tu no pares mai!!!!! I cada vegada que t'hi posesa fas una cosa boníssima :-)
ResponEliminaPtnts Glòria
Tinc una pila de receptes de Panna Cotta esperant a la llista de pendents i veig que s'està allargant! Segur que aquesta versió amb caramel també ha de ser per tastar-la! :)
ResponEliminaBona setmana!
Petons
OOohhh!!! M'imagino el gustet de la panna cotta...m'encanta la vainilla!
ResponEliminaPetonets i bona setmana, Mònica!
Olga
Que buena está la panna-cota y con esta vainilla tiene que darle un sabor muy bueno. Que chulos quedan estos vasitos.
ResponEliminaBesoss
Cocinando con Montse
Me encantan todas tus recetas, son espectaculares! ¿Has pensado en darte a conocer en alguna red social especializada? Hay una app que se llama Foodies Moveando y seguro que tendrías mucho éxito. Yo te voto! :)
ResponEliminaQue ganas me están entrando con estas delicias que me pones amiga.Muchos besosss
ResponEliminaM'encanten les postres en vasets, i aquesta combinació me l'anoto. Un petó!
ResponElimina