Avui toca recepta d'aperitiu, però no ben bé salada!!!! Avui us ensenyo unes bombes que he fet farcides de botifarra dolça, concretament de Dulses, la versió en conserva d'aquest producte tan típic a Girona, creada pel Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines!!! Ha sigut una mena d'experiment culinari que ha acabat sortint genial, segurament com a conseqüència que el producte estrella emprat -les Dulses- és una delícia!! O sigui que us recomano que us agencieu un pot de Dulses i us poseu a experimentar!!!!
INGREDIENTS (per unes 15 bombes)
1 sobre de flocs de patata
750 ml de llet
2 culleradetes de iogurt deshidratat
2 cullerades de mantega
sal i pebre
1 pot de Dulses
farina, pa torrat i ous per arrebossar
Aquestes són les Dulses...les botifarres dolces en conserva que no podeu deixar de provar!!! |
PREPARACIÓ
Posem la llet al foc, amb el pebre i la sal.
Just abans que arrenqui el bull, hi afegim, per tal d'enriquir el puré, dues culleradetes de iogurt deshidratat, un producte que he conegut fa poc i que ja veureu que té mil i una utilitats!
Seguint les indicacions del fabricant dels flocs de patata, aboquem els flocs a la llet, i deixem reposar uns minuts.
Tot seguit, batem enèrgicament, amb la mantega, que li donarà més cremositat.
Preparem les botifarres dolces, que, en el cas de les Dulses, ja venen cuites.
Només cal tallar-les a trossets.
Deixem refredar completament el puré de patata. Un cop fred, ens untem les mans una mica amb oli i anem formant les boles, amb el cor de botifarra dolça.
Reservem un parell d'hores les boles a la nevera, per tal que agafin cos.
Just abans de menjar, arrebossem les bombes de la següent manera: primer amb ou, després amb farina de blat, altre cop amb ou i finalment amb pa torrat.
Fregim les bombes, amb compte, en oli de girasol.
Un cop fregides, les deixem damunt paper absorbent per tal d'evitar qualsevol excés d'oli.
I una vegada una mica fredes....ja les podeu servir!!! Ja veureu quina queixalada més original i deliciosa!!!
Que vagi de gust!
Mònica quin experiment! Ha d'estar boníssim! I si, virgueries amb el iogurt deshidratat!ptnts bonica
ResponEliminaEs que eres la bomba inventando recetas!!
ResponEliminaUn abrazo
Blanca de JUEGO DE SABORES
Que delicia, con una ensaladita un plato completo.Bssss guapi.
ResponEliminaMolt bona idea! Han d'estar impressionants aquestes bombes! I ja veig que això del iogurt deshidratat ha estat tot un descobriment! Petonets!
ResponElimina