Com ja us vaig explicar, aquest any les nostres vacances a Itàlia s'han vist truncades per problemes mecànics...però això no ha impedit que fes algunes petites incursions en la pastisseria italiana, que tenia moltíssimes ganes de tornar a tastar "en directe". Arreu és coneguda la cuina italiana, però potser més desapercebuda passa la seva vessant xocolatera i rebostera. Si la voleu descobrir, no podeu deixar de passar pel bloc "Chez Bibia". Allà trobareu un munt de dolçaines tradicionals que segur us fan perdre el cap...Com a mostra, aquesta mena de trufes d'ametlla i coco -una mena de versió crua dels nostres panallets-, boníssimes, aptes per molts públics (ja que no porten ni làctics ni ous), que no necessiten cocció i que, a més, són quasi més ràpides de fer que de menjar!!!
INGREDIENTS (per unes 20 peces)
200 grams de farina d'ametlla
60 grams de coco ratllat
100 grams de sucre llustre
100 grams d'aigua
cacau en pols
PREPARACIÓ
Poseu en un bol la farina, el coco i el sucre.
Afegiu l'aigua molt a poc a poc, mentre aneu remenant i integrant els diferents ingredients.
Heu d'acabar obtenint una massa homogènia i consistent, que no s'enganxi massa als dits en tocar-la.
Una vegada obtinguda, la compacteu, la tapeu amb paper film, i la deixeu reposar a la nevera una bona estona (el mínim uns 30 minuts, però perquè sigui més fàcil de treballar, unes dues o tres hores).
Passada l'estona, agafem porcions de la massa, i en fem boletes.
Per acabar, les arrebossem generosament amb cacau en pols pur.
I ja teniu llestos els tartufini. Això si, per assaborir-los millor, deixeu-los reposar encara una estona més a la nevera, abans de servir.
Que vagi de gust!
Vols dir que vas poder aconseguir que reposessin? Segur que va desaparèixer en un plis! Petonets!
ResponEliminaAsí me gusta Mónica, rico y fácil que prefiero perder el tiempo en la piscina a estar metida en la cocina.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES