dimecres, 5 d’abril del 2017

BUNYOLS O BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ AL TOC D'ANÍS!!!! UNA RECEPTA REGALADA QUE ÉS TOT UN TRESOR!

L'altre dia l'Anna, una companya i amiga de l'Associació de Veïns, ens va regalar una recepta que és tot un tresor...! Aquests bunyols o brunyols són una passada! Jo els he afegit el toc d'anís...vosaltres, si voleu, podeu seguir amb la matafaluga tradicional...però d'una o altra manera, el resultat és espectacular. No us els podeu deixar perdre!


INGREDIENTS
6 ous
200 grams de sucre
400 grams de llet
80 grams de llevat de flequer
1100 grams de farina
20 grams de sal
25 grams d'anís
50 grams d'anís en gra
la pela ratllada d'un llimona grossa
150 grams de mantega
oli de giralsol per fregir
sucre per arrebossar

Aquest és l'anís en gra que he fet servir,
 i que vaig trobar als queviures del meu carrer!

PREPARACIÓ
Batem una mica els ous i el sucre.


Mentrestant barregem el llevat de flequer amb la llet.


Afegim a la barreja d'ous i sucre la farina, la sal, les llavors d'anís i l'anís del Mono de tota la vida.


Llavors la llet barrejada amb el llevat...


...i la pell ratllada de llimona.


Comencem a barrejar amb l'accessori ganxo de la KA a velocitat 4.


Quan tot estigui més o menys integrat, afegim la mantega tallada a trossos.


Amasseu, a velocitat 4 de la KA, i amb l'accessori ganxo, durant uns 35-40 minuts. Fins que quedi una massa elàstica i no massa enganxosa. 


Un cop feta la massa l'heu de tapar amb paper film i deixar llevar unes hores. En el meu cas, tot el matí. Veureu que la massa triplica el seu volum.


Quan la massa ja ha llevat, només us queda posar una fregidora amb oli de girasol al foc, agafar boletes de massa, fer-los un forat al mig, i fregir-los.


Penseu que han de quedar ben dauradets.


Un cop fregits, els deixeu uns minuts damunt un paper absorvent, i acabeu el procés arrebossant-los generosament amb sucre!


Quina cosa més bona! Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Mmmmmmm.....amb el toc d'anís, boníssims! Els dolços tradicionals amb anís m'agraden molt!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Prenc nota de la recepta. A casa també ens agrada molt el toc d'anís en els bunyols. Gràcies per compartir la recepta. Ptnts

    ResponElimina
  3. Han d'estar boníssims, i el toc d'anís a les postres m'encanta!! els bunyols són addictius, impossible menjar-me mentre en quedin a la safata, oi? Petonets!

    ResponElimina
  4. Tenen una pinta estupenda! Qui n'agafés un....
    Clara

    ResponElimina