diumenge, 9 d’abril del 2017

TORTELL DE RAMS FARCIT DE NUTELLA! ADAPTANT LES TRADICIONS DOLCES ALS GUSTOS DE LES NOVES GENERACIONS!

Els meus fiols i les meves filles són fanàtiques de la nutella, així que aquest any he decidit donar-los una sorpresa i farcir el tortell de Rams -el típic dolç que a Girona els padrins regalen als fiols el dia del Ram- amb aquesta crema de xocolata i avellanes que crea tanta addicció entre els més joves...Es tracta d'adaptar les tradicions rebosteres de sempre al gustos de les noves generacions! Ha quedat espectacular!


INGREDIENTS (per dos tortells mitjans)
1000 grams de farina de força
200 grams de sucre
60 grams de llevat fresc
2 pessics de sal
la pela ratllada de dues taronges
300 ml de llet
1 iogurt
el suc d'una taronja
2 ous
40 ml de rom
240 grams de mantega
ou batut i perles de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Comenceu ratllant la pela de les taronges...el toc de taronja és important en el resultat final.


Poseu en un bol la farina, el sucre, la sal, el llevat fresc esmicolat i la pela de taronja ratllada (sobretot que la sal no es toqui amb el llevat).


En un altre recipient poseu la llet, el iogurt, els ous, el rom i el suc de taronja...


...i ho bateu tot.


Aboqueu la barreja dels ingredients líquids dins els sòlids i comenceu a amassar amb l'accessori ganxo de la KA.


Un cop tot integrat, afegiu la mantega tallada a trossets...



Amasseu durant uns 10-15 minuts, fins que obtingueu una massa homogènia, elàstica, i que no s'enganxi massa.


Llavors la tapeu amb paper film i deixeu que llevi durant unes 2 o 3 hores. El volum de la massa s'ha de triplicar.


Llavors, un cop llevada, la disposem damunt una superfície enfarinada, li treiem l'aire, i l'estirem com a la fotografia.


Posem al mig de la banda que hàgiu format una tira generosa de nutella.


I emboliqueu la nutella amb els laterals de la banda de massa.


Disposeu la mena de xurro que us hagi quedat com un cercle, ajuntant els extrems, damunt una safata de forn folrada de paper.  Sobretot la junta ha de quedar a la part de baix. Amb alguna cosa rodona al mig (untada amb oli), deixeu que llevi una estona més.



Un cop llevat, pinteu amb ou batut i decoreu amb perles de sucre.


Enforneu a 200 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20-25 minuts. I mireu quina cosa tan preciosa que obtindreu!!!


I per dins...us farà perdre el senderi!


Atreviu-vos a sorprendre al vostre fiol! Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. T'ha quedat espectacular!! i jo compro aquest canvi del massapà a Nutella, m'encanta ;). Petonets!!

    ResponElimina
  2. Ei que jo de petita sempre tenia el tortell de nata i sempre l'hauria volgut de trufa! Quina bona idea el canvi! segur que n'hi ha més d'un de ben content!! :)
    Petons

    ResponElimina
  3. Bonita costumbre la de Girona, yo me adapto a todo lo bueno y aunque este año me decanto por la típica Mona de Pascua no descarto este magnífico Tortell de Rams que tiene ha de estar impresionante.
    Un abrazo amiga y Felices Pascuas desde
    JUEGO DE SABORES


    ResponElimina