dimarts, 30 de maig del 2017

PA DOLÇ DE CERVESA I XOCOLATA...UN HOMENATGE A LA TROBADA BLOCAIRE A BLANES 2017!

Avui la recepta és un pèl peculiar...fins i tot, en un moment de l'elaboració, he pensat que podia acabar resultant un fiasco...però la veritat és que ha quedat deliciosa...i de gust molt original! La peculiaritat rau en dos circumstàncies. La primera que el principal ingredient és la Cervesa Tinta de la Mort de Cerveses Popaire, una cervesa intensa, feta a Blanes, amb tocs de cacau...i la segona que no té ou, gens ni mica, i tot i així, aquest pa dolç creix dins el forn i té un cor tendre i esponjós! A més, aquesta recepta és l'excusa per fer-vos cinc cèntims de la TrobadaBlanes2017, una trobada de blocaires que la Montse del bloc Roba Bruta Femcuinetes, va organitzar de meravella el passat dissabte 20 de maig! Anem primer pel pa dolç de cervesa i xocolata...



INGREDIENTS (per dos pans rectangulars de 20x10 aprox)
300 grams de farina
45 grams de sucre moreno
10 grams de llevat químic tipus Royal
1 pessic de sal
290 ml de cervesa Popaire Tinta de la Mort
30 grams de mantega fosa
125 grams de xocolata negra 70% ratllada

PREPARACIÓ
Barregem tots els ingredients sòlids en un bol (farina, sucre, llevat i sal).


Hi afegim la cervesa...en aquest cas la Tinta de la Mort de Cerveses Popaire, força intensa i feta amb tocs de cacau.



Remenem bé amb una espàtula fins que tots els ingredients s'integrin.



Llavors incorporem la mantega fosa i tornem a barrejar.



Per acabar, abocar-hi i repartir bé la xocolata ratllada (en realitat, una teula que he passat pel processador, i ha quedat tipus granulada).



Us ha de quedar una massa més o menys així.


Aboqueu-la en motlles tipus plum cake, no massa grans (aquests fan aprox. 20x10 cm), i els poseu al forn, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 40 minuts o fins que, en punxar-los, l'estri només surti tacat de xocolata. A partir de la meitat de la cocció, es millor els tapeu amb paper d'alumini, i així no se us torrarà la part superior en excés.


Un cop cuit, desenforneu, deixeu refredar una mica, i desemmotlleu.


Ja només us quedar deixar d'acabar de refredar del tot i clavar-li queixalada!


I abans d'acabar l'entrada, us haig d'explicar que la fantàstica cervesa que empro com a ingredient principal, la vaig conèixer en la Trobada blanenca de la que us començava parlant. Una trobada que va començar a la primera roca de la Costa Brava, Sa Palomera, on en Roger de l'Oficina de Turisme de Blanes ens va començar a il.lustrar sobre el present i el passat d'aquesta localitat que m'estimo tant....


Que va continuar passant per llocs i establiments emblemàtics de la població com el mercat de fruites i verdures del Passeig de Dintre, Es Portal -on venen únicament peix de Blanes-, la pastisseria Ca l'Orench -on vam tastar les famoses carboneres, uns deliciosos bombons fets de neula-, o l'Aula Gastronòmica Grenyal -de recent inauguració i dedicada a potenciar la cuina i els productes de la Costa Brava sud-...


....i va arrodonir el matí al Jardí Botànic Mar i Murtra, on el seu director, en Josep Borrell, ens va fer una passejada i una explicació, que ens va fer enamorar encara més d'aquesta joia del nostre patrimoni natural. Va ser en aquest marc incomparable, a més, on se'ns va donar a conèixer el Coral Marine Sea Drink .un vi escumós fermentat sota mar-, i vam poder tastar el selecte vermut Capritx de les caves blanenques Laviret. 


A la tada, i després d'un gran dinar al Restaurant La Balma, encara va haver-hi temps per visitar l'obrador de les Cerveses Popaire, situat al cor de Blanes, i d'acabar la jornada dalt del castell de Sant Joan, tastant els esplèndids caves artesans, elaborats exclusivament amb raïm blanenc, Ses Vernes.





Gràcies Montse per una gran i enriquidora jornada!

2 comentaris: