Aquesta genial recepta l'he tret de Quins Fogons, el divertidíssim i molt interessant programa de videoreceptes de la Clara Simó i la Marina Antúnez, que podeu visionar a L'actual TV. Us aconsello que el seguiu perquè en podeu treure un munt d'idees! Concretament, pel que fa aquest tiramisú de mojito que avui us ensenyo, i que no deixa de ser una fantàstica combinació de dolçaina i còctel, esdevé unes postres ideals per un sopar estiuenc amb amics a la fresca! Proveu-lo de preparar i ja veureu que us en fareu fans!
INGREDIENTS (per un tiramisú rectangular per 10 persones aproximadament)
4 ous
4 llimes
un got d'aigua
un got de rom
100 grams de sucre moreno
7 o 8 fulles de menta
500 grams de mascarpone
200 grams de sucre llustre
24 melindros
una mica de pela de llima ratllada i un parell de fulles de menta per decorar
PREPARACIÓ
Primer de tot exprimim el suc de les 4 llimes i el reservem.
Llavors posem en un caçó 2 o 3 llimes de les ja escorregudes, 1 got de rom, 1 got d'aigua, les fulles de menta i 100 grams de sucre moreno, i ho infusionem.
Deixem refredar completament.
Mentrestant, posem en un bol el mascarpone, 4 rovells d'ou, el suc de llima que havíem reservat i el sucre llustre, i ho batem fins obtenir una barreja amb textura cremosa.
Per altre costat, batem a punt de neu 4 clares, i les incorporem, poc a poc, i amb moviments de baix a dalt, a la barreja cremosa. Un cop les clares integrades, reservem a la nevera.
Un cop la infusió totalment freda, agafem els melindros, els suquem en ella, i en disposem una capa en una safata rectangular.
Llavors ho cobrim amb una capa de la crema, i al damunt una altra capa de melindros sucats.
Acabem amb una altra capa de crema.
Reservem a la nevera fins al moment de servir, i just abans, ratllem una mica de pela de llima pel damunt, i decorem amb unes fulles de menta!
Ja veureu quina cosa més refrescant i més bona! Que vagi de gust!
Unes postres molt estiuenques!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Mònica ahir el vaig fer de postres per un dinar familiar i va tenir molt d'èxit, tot i que jo, com sempre, hi vaig posar una mica menys de sucre. Molt refrescant i sobretot original. Gràcies per la recepta!
ResponElimina