dimecres, 22 de novembre del 2017

PANETS DE CACAUET...FETS AMB FARINA D'ESPELTA!

Avui per sopar he fet panets de cacauet, amb farina d'espelta. Han quedat molt cruixents per fora, i flonjos i tendres per dins...com ha de ser! I el toc dels cacauets fregits, els fa prou irresistibles!


INGREDIENTS (Per 6 panets grossets)
500 grams de farina d'espelta
300 ml d'aigua tèbia
4 cullerades d'oli d'oliva (més una mica més per pintar els panets)
25 grams de llevat de forner fresc
150 grams de cacauets fregits i salats

Aquesta és la farina que he fet servir,
d'espelta i bio...molt interessant!

PREPARACIÓ
Col.loquem en el bol de la KA la farina, l'aigua i l'oli, i comencem a amassar amb l'accessori ganxo.


Quan ja tinguem una massa elàstica, i poc enganxosa, afegim el llevat fresc esmicolat, i amassem fins que s'integri.



Llavors incorporem els cacauets, que haurem trencat una mica.



Quan els cacauets estiguin ben repartits, és l'hora de tapar la massa i deixar-la reposar una hora i mitja aproximadament, o fins que dobli el volum.




Un cop llevada, disposem la massa damunt una superfície enfarinada i li treiem una mica el gas...


dividim la massa en sis parts...i comencem la construcció dels panets.


Estirem cada una de les porcions...


...i fem un nus amb cada un dels "xurros" aconseguits.


Disposem els nusos damunt una safata, folrada de paper de forn, tornem a tapar, i deixem reposar de nou fins que tornin a doblar el seu volum.



Ja només queda pintar els panets amb una mica d'OOVE, i enfornar-los, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20 minuts o fins que estiguin ben daurats.





Deixeu refredar i ja els teniu a punt de farcir!


Que vagi de gust!

1 comentari: