dissabte, 24 de novembre del 2018

NOVA VERSIÓ DELS DONUTS GLACEJATS!

Fa un temps vaig fer donuts glacejats, i van quedar molt bons (pots veure la recepta clickant a aquí). Però fa uns dies vaig provar una nova recepta, que vaig trobar a una web que es diu www.bocadoscaseros.com, que crec que millora la primera i dóna un resultat estèticament més acurat! A casa van volar, o sigui que bons en devien ser prou! Animeu-vos a preparar-los perquè són infinitament millors que els comercialitzats!


INGREDIENTS (per uns 12 donuts)
Pel preferment
140 grams de farina de blat
90 grams d'aigua tèbia
3 grams de llevat sec

Per la massa
7 grams de llevat sec
15 grams de llet tèbia
30 grams de sucre
150 grams de farina de blat
5 grams de sal
4 rovells d'ou
60 grams de mantega

Pel glacejat
sucre llustre i aigua

PREPARACIÓ
Comencem preparant el preferment. Barregem tots els ingredients, amassem i deixem reposar fins que dobli el volum.



Un cop el preferment hagi llevat, preparem la massa principal. Diluïm el llevat a la llet tèbia.


Ho afegim a la farina i la sal, i amassem.


Tot seguit anem incorporant els rovells...


i per acabar el preferment. Amassem fins que tot estigui integrat.


Per acabar incorporem la mantega a trossets, sense deixar d'amassar (amb l'accessori ganxo de la KA).


Us quedarà una massa no excessivament densa i que es pot treballar bé. Deixarem llevar durant una hora o hora i mitja aproximadament, fins que dobli el volum.


Un cop feta la primera llevada, estenem la massa i formem els donuts, amb dos talladors rodons. Dipositem damunt un paper de forn, tapem i tornem a deixar llevar fins que doblin el volum.



També podeu fer forats de donut, que són unes queixalades delicioses.


Un cop els donuts han fet la segona llevada, els fregiu amb oli de girasol abundant. En treure'ls de la paella, sobretot, dipositeu-los uns minuts damunt un paper de cuina per tal que deixi anar l'oli sobrant.


Ja veureu que els forats tenen el mateix èxit que els donuts!


Per acabar, un cop refredats un pelet, suqueu en el glacejat, que haureu preparat barrejant una tassa de sucre llustre amb un parell de cullerades d'aigua fins a obtenir una barreja densa i cremosa.


I a gaudir-ne...perquè ja veureu que són una passada! Que vagi de gust!

2 comentaris: