diumenge, 11 d’agost del 2019

MAGDALENES DE NATA I LLIMONA FARCIDES DE LEMON CURD!

Aquesta setmana hem estat a muntanya, i pel camí vaig decidir preparar alguna cosa dolça per passar la gana. Aquestes magdalenes de nata i llimona, farcides de lemon curd, van ser la meva elecció, que va ser mooolt agraïda pels viatgers famolencs que portava al cotxe! I per cert, amb aquestes magdalenes vaig provar les càpsules comestibles. Així es van menjar fins l'última engruna!



INGREDIENTS Per unes 30-35 magdalenes
Per les magdalenes
6 ous
500 grams de sucre blanc
la pela ratllada de 3 llimones
1/2 tasseta de suc de llimona
150 ml d'oli de girasol
220 ml de nata per muntar
500 grams de farina amb llevat incorporat
una mica més de sucre per decorar

Pel lemon curd
4 ous
250 grams de sucre blanc
la pela ratllada d'una llimona
un pessic de sal
180 grams de suc de llimona
120 grams de mantega

PREPARACIÓ
Comencem preparant les magdalenes de nata i llimona.


Ratllem la pela de tres llimones, i la barregem amb el sucre.




Afegim els ous i batem fins que tripliquin el seu volum.


Llavors, molt a poc a poc, afegim l'oli, el suc de llimona, i la nata.




Per acabar, a mà, i amb moviments embolcallants, afegim la farina.



Arribats a aquest punt, omplim les càpsules. Si, si, com ho sentiu, comestibles, fetes de pa d'àngel. Queixalada segura!



I poseu un pessic de sucre al capdamunt de cada càpsula plena.


Ja només us queda enfornar, a 170-180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 20 minuts, i llestes!


Mentre es couen les magdalens, anem pel lemon curd o crema de llimona. Batem enèrgicament els ous i el sucre.



Ho posem al bany maria, sense deixar de remenar, i hi afegim el suc de llimona i la pela de llimona ratllada.



Deixem al bany maria, tot remenant, fins que prengui cos (tarda força estona, uns 20-25 minuts).


I tot seguit, sense parar de remenar, hi incorporem la mantega.


Us ha de quedar una crema lluent, i fina, que, en refredar-se, espesseirà més.


Ja només us queda foradar les magdalenes, farcir-les fins al capdamunt de lemon curd, i degustar-les!



Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Que bones les hi fare a les meves netes que de ben segur els hi encantran. Moltes gracies per la recepta.

    ResponElimina
  2. Deliciosa y con esa crema me dejas de piedra huuuuuu.Buenas noches.

    ResponElimina