dilluns, 25 de novembre del 2019

QUADRATS DE NOUS DE PACANER

Aquesta recepta la vaig trobar fa temps per internet, en una pàgina anglesa, la vaig guardar, i aquest cap de setmana, que tenia nous de pacaner al rebost, l'he posat en pràctica! Molt i molt bona! Això si, feu els quadrats petitets, perquè són unes postres consistents!



INGREDIENTS (per un motlle rectangular de 20x30 aprox)
Per la base cruixent
230 grams de mantega
100 grams de sucre moreno
1 culleradeta de pasta de vainilla
1/2 culleradeta de sal
300-350 grams de farina de blat
Pel farcit de nous
115 grams de mantega
100 grams de sucre "muscovat"
120 ml de maple syrup (xarop d'auró)
30 ml de nata líquida
2 ous grossos
300 gram de nous de pacaner

PREPARACIÓ
Comencem torrant la mantega per fer la base cruixent. Posem la mantega en un caçó i deixem que es fongui tot remenant. Llavors la deixem al foc fins que es dauri. Retirem i deixem refredar 5 minuts.





En el bol de la KA disposem el sucre moreno, la sal, la vainilla i la mantega torrada. Tot seguit hi aboquem la farina. La mida no la poso fixa, perquè haureu de veure si, per les condicions del moment, n'admet una mica més o menys. La massa ha de quedar similar a la de galeta però menys densa i seca..




Aboquem la massa damunt una safata folrada de paper de forn, i engreixada, i aplanem. Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15-20 minuts, fins que hagi endurit una mica. El temps dependrà força del gruix.


Traiem del forn i reservem.


Anem pel farcit. Necessitem sucre "muscovat" (ara Azucarera en comercialitza), i maple syrup, que jo vaig trobar a l'Hipercor.



En un caçó disposem la mantega, el sucre muscovat, la nata líquida i el maple syrup o xarop d'auró.


A foc baix, deixem que la mantega es fongui i s'integri amb la resta d'ingredients.


Quan el sucre estigui ben dissolt, aboqueu, molt a poc a poc, mig got d'aquesta barreja dins els ous ç, sense deixar de batre; i llavors, torneu a abocar aquesta barreja al caçó, amb la resta. Aquesta és la manera que els ous no es coguin ni quedin grumolls.





I aquí és on entren en joc les protagonistes...les nous de pacaner.


Les barregem amb la resta del farcit, i tot plegat cap a sobre la base cruixent.



Tornem a enfornar, a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 40 minuts. Els darrers 20, tapat amb paper alumini, perquè si no les nous es torrarien massa.


Un cop veieu el farcit ben "quallat", desenforneu, deixeu refredar completament, i amb un bon ganivet (perquè si no és més complicat) talleu els quadrats de la mida que volgueu! Això si, no massa grossos perquè són un dolç consistent!



A mi m'han agradat molt i molt! I m'ha sorprès molt el gust de la part cruixent feta amb la mantega torrada. Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada