diumenge, 24 de novembre del 2019

CAKE DE LLIMONA I GINGEBRE

Em van regalar unes llimones espectaculars...així que vaig haver de fer una recepta en la que lluïssin amb tota la seva esplendor! El procés d'elaboració és potser una mica més llarg que el d'una coca de iogurt de tota la vida, però el resultat és espectacular i paga la pena!



INGREDIENTS (per dos cakes rectangulars)
Per la base
6 ous
300 grams de sucre blanc
230 grams d'oli de girasol
240 ml de buttermilk casolana (feta amb nata i un raig de llimona)
la pela ratllada d'una llimona grossa
el suc de dues llimones
360 grams de farina de blat
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
1 cullerada i mitja de gingebre en pols

Pel glacejat i la decoració
sucre llustre i suc de llimona
rodanxes confitades (el que ve a ser cuites amb dos dits d'aigua i 4 o 5 cullerades de sucre durant uns 15 minuts), i després ben eixutes amb paper de cuina.


Aquestes són les fantàstiques llimones que em van regalar,
del seu llimoner, la Magdalena i l'Isidre!

PREPARACIÓ
Batem, fins que tripliquin el seu volum, els ous i el sucre.


Afegim molt a poc a poc, i sense deixar de batre, l'oli.


Fem el mateix amb la buttermilk casolana (preparada amb nata i un raig de llimona, que haurem deixat reposar 10 minuts).



També incorporem el suc de llimona i la pela ratllada.



I per acabar la farina, prèviament barrejada amb el bicarbonat, el llevat, la sal i el gingebre. Aquest darrer pas és més aconsellable fer-lo amb un batedor manual, i amb els mínims moviments suaus de baix a dalt.



Al final us ha de quedar una massa més o menys així.


Repartim en els motlles, prèviament ruixats i parcialment folrat amb paper de forn (per facilitar el desemmotllat), i enfornem a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) aproximadament durant uns 35-40 minuts, o fins que en punxar-lo l'estri surti net. Si veieu que se us torren massa de dalt, tapeu amb paper d'alumini.


Un cop cuits, deixeu refredar, desemmotlleu, i glacegeu (el glacejat es preparar barrejant sucre llustre amb suc de llimona, fins obtenir una barreja amb textura de iogurt; no us poso mesura perquè ho faig a ull!).



I si teniu unes rodanxes de llimona confitada per decorar...la cosa ja no es pot millorar més! Teniu l'esmorzar o el berenar solucionat!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada