dissabte, 7 de desembre del 2019

COCA D'ESPÀRRECS, GAMBES I PINATELLS!

Aquesta coca d'espàrrecs, gambetes i pinatells (rovellons a la zona de Barcelona), i un formatge de llet crua de vaca, va ser el sopar de dijous, i va resultar una gran combinació, segons tots els que la van tastar!


INGREDIENTS
1 placa de pasta de full rodona
1 bon manat d'espàrrecs
un grapat de pinatells/rovellons
gambetes
oli, sal, pebre i 3 o 4 alls
una mica de sofregit de ceba
melmelada de ceba
el formatge que més us agradi.

PREPARACIÓ
Rentem els espàrrecs, els tallem a trossos, i els saltegem amb oli, sal i pebre i uns quants alls.



Fem el mateix amb els pinatells/rovellons.



Finalment, fem el mateix amb les gambetes, retirem els alls i ho barregem tot.


Hi afegim una mica de sofregit de ceba (jo faig servir el d'en Quim Matas, que és espectacular), i barregem bé. Sofregim una mica tot plegat.


Mentrestant, fem un marge a la placa rodona de pasta de full i la punxem bé.


La coem durant 10 minuts (amb escalfor a baix, a dalt i ventilador i un pes sobre la massa per evitar s'infli).


Llavors la untem bé amb melmelada de ceba (la meva casolana), i la farcim amb la barreja d'espàrrecs, gambetes i pinatells/rovellons.



Enforneu a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 10-15 minuts, i en els darrers minuts de cocció, afegiu uns daus pel damunt d'un bon formatge. Aquesta duia uns generosos daus de formatge elaborat amb llet crua de vaca de la Xiquella.


I listos...una menja divina! Que vagi de gust!

1 comentari: