diumenge, 29 de desembre del 2019

PATATES DUQUESA...UN GRAN ACOMPANYAMENT PELS ÀPATS DE NADAL!

Aquesta recepta és de les salades...es tracta d'un acompanyament molt ràpid de preparar, i que vesteix i complementa a la perfecció qualsevol carn o peix que volgueu servir als vostres comensals. Estic parlant de les patates duquesa! Ja veureu que si les proveu...repetireu!


INGREDIENTS (per unes 30 porcions)
7-8 patates mitjanes
60 grams de mantega
2 rovells d'ou
sal i pebre al gust

PREPARACIÓ
Bulliu les patates. Jo ho he fet ja pelades, i a talls grossos. Un cop bullides, escorreu i passeu a un bol. Afegiu la mantega, els rovells d'ou, la sal i el pebre (opcional altres espècies i fins i tot formatge en pols...però vigileu amb què les voleu combinar). Aixafeu i barregeu bé. Si les patates estan molt calentes, com era el cas, no cal ni passapuré, jo ho he posat tot al bol de la KA, i he aconseguit un puré homogeni i d'allò més sedós amb dos o tres minuts de batre amb l'accessori globus.


Llavors, amb l'ajuda d'una mànega, amb boca arrissada, formeu muntanyes damunt una safata de forn folrada, i reserveu en un lloc fresc fins 20 minuts abans que les volgueu servir.


20 minuts de servir-les, enforneu, a 180-190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 12-14 minuts, o fins que estiguin ben daurades pel damunt.


Us han de quedar amb aquest aspecte.


No s'esmicolen, pel que són fàcils de servir, i sota l'escorça torradeta tenen un interior tan tendre que es desfà a la boca!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada