dijous, 2 d’abril del 2020

PAIN PERDU, UN CLÀSSIC FRANCÈS

Avui hem fet de tot: curses, balls, ioga, teletreball, classes on line, videoxats, deures i sessió de cuina familiar... tot a dins de casa, i acabem el dia amb la recepta més senzilla de la cuina francesa...però no per senzilla deixa de ser d’allò més bona: pain perdu! Ens venia de gust sopar alguna cosa diferent! El pain perdu és una gran recepta d’aprofitament...i la versió francesa de les torradetes de Santa Teresa, molt típiques d'aquesta època! Va animeu-vos...que tot el que necessiteu és molt fàcil que ho tingueu a la nevera!


INGREDIENTS
12 llesques gruixudes de pa o brioix, millor si és del dia abans (jo he fet servir pa de viena)
5 rovells d'ou
110 gram de sucre moreno
1 rajolí de pasta de vainilla bourbon
625 ml de llet sencera
mantega per coure-les

PREPARACIÓ
Separem els rovells de les clares, i els batem juntament amb el sucre moreno.



Afegim la vainilla i la llet, i continuem batent.



Quan tot estigui ben integrat, ja està llest!


Disposem les llesques (del dia abans i gruixudes) en una safata, i les ruixem amb la barreja de llet i rovells. Com que es fàcil que se us trenquin, jo ho he fet per etapes, de 4 en 4.



Quan estiguin les llesques ben xopes, les passeu a una paella calenta, ben engreixada de mantega.




Estaran llestes quan estiguin daurades a banda i banda.


A casa les hem acompanyat d'unes fantàstiques maduixes, de la compra setmanal de fruita i verdura, i han sigut un sopar genial!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada