divendres, 8 de maig del 2020

KOULOURAKIA

Som divendres, dia de @losviernesreto. Aquesta setmana la capitana és @caramelo_caliente_by_kerstin a la q segueixo amb admiració ben de prop. Ens va proposar fer una recepta grega, i aquí teniu la meva: KOULOURAKIA. Són unes galetes gregues de mantega, amb forma de serp, que ja es consumien a l'antiga Minos. Es fan amb un licor q es diu Mastika. Jo no en tenia i l'he hagut de substituir per anís...però malgrat això han quedat molt bones. Són entretingudes de preparar, però a mi ja m'agrada això de pastar, fer xurros i donar forma! Espero us agradin.



INGREDIENTS (per unes 30-35 galetes)
120 grams de mantega
170 grams de sucre
2 ous
1 rajolí d'anís
la pela ratllada d'una taronja i d'una llimona
420 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat químic tipus Roya
un pessic de sal
ou batut i sèsam per decorar

PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé, fins obtenir una barreja ben cremosa, la mantega i el sucre.


Hi afegim els ous, un a un. Tot seguit l'anís i les peles de taronja i llimona ratllades ben fines.




Per acabat, incorporeu la farina, el llevat i la sal, tot tamisat.


Us ha de quedar una massa així.


Dividiu en trossets i feu un xurro llarg i prim. Cargoleu sobre ell mateix com us ensenyo.



Aneu col.locant damunt una safata folrada de paper de forn.


En acabar, feu boletes amb la massa sobrant i en col.loqueu una a cada cap de les espirals formades, i aplaneu amb el dit una mica.


Pinteu amb ou batut i, sobre la boleta, hi poseu un pessic de sèsam.


Al forn, a 175 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) fins que estiguin ben dauradetes (les meves han tardat uns 15 minuts).


Un cop cuites, desenforneu, deixeu refredar damunt una reixa...i a menjar!


Que vagi de gust! I molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada