dissabte, 9 de maig de 2020

PATATES HASSELBACK

Avui he cuinat un costellam de porc ral al forn, acabada amb una mica de salsa barbacoa. Però el que us vull explicar és com fer l'acompanyament que li he preparat: unes patates hasselback. Són molt fàcils de preparar, i econòmiques, i quin resultat més bo! En fi, us ensenyo com les he preparat! A casa, ja us dic que les tornarem a fer ben aviat.  


INGREDIENTS
Patates
sal, pebre negre, el suc d'una llimona i oli d'oliva

PREPARACIÓ
Triem unes bones patates, grossetes. Totes més o menys de la mateixa mida.


Les pelem i les allissem una mica de baix perquè així es recolzi bé sobre una superfície plana.


Col.loquem cada una de les patates entre dos elements d'igual alçada (més o menys de 0,5 cm).


Tallem les patates a làmines fines. Els elements col.locats a banda i banda evitaran que el tall arribi fins al final.


Us han de quedar més o menys així.


Les salpebrem generosament, mirant que sal i pebre també arribin a l'interior de cada llesca.



Fem el mateix amb un bon oli d'oliva verge extra.


I, per acabar, les amanim amb una mica de suc de llimona.


Ben amanides, i col.locades en una safata de forn, les enfornem durant uns 50 minuts, o fins que, en punxar-les, veieu que estan ben cuites.


Jo quan les he tingut cuites, les he passat a la safata del costellam (que he cuit a part), i les he regat una mica amb el seu suc.


No us podeu imaginar com de bones queden!


Que vagi de gust! I molts ànims!

2 comentaris:

  1. 50 minuts al forn, però a quina temperatura? I en quin mode: amb ventilador, sense, encès només per amunt, encès tot...?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho vaig fer amb opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), a uns 160-170 graus. No massa fort per evitar es socarrimin.

      Elimina