Si voleu tenir unes postres de restaurant, en un plis plas, aquí teniu una gran opció. Això si, haureu de tenir al congelador un bon tupper de gelat de xocolata casolà, que ja veureu que és espectacular, i no exagero!
INGREDIENTS
Pel gelat
250 grams de xocolata negra 70%
100 grams de sucre llustre
2 cullerades de sucre invertit
2 ous
400 ml de nata
2 iogurts grecs
1 tasseta de trossets de xocolata 70%
donuts i maduixes
PREPARACIÓ
El dia abans, preparem el gelat. Comencem fonent la xocolata al bany maria.
Un cop fosa, hi afegim el sucre llustre i remenem fins que estigui ben incorporat.
I ara és el torn dels ous i el sucre invertit (que ajudarà a que no cristal·litzi el gelat)...Cal que continueu remenant fins obtenir una barreja homogènia, brillant i cremosa.
Reserveu la crema obtinguda fins que es refredi (a temperatura ambient).
En un altre bol munteu la nata (que haurà d'estar ben freda).
Quan la tingueu quasi a punt, hi incorporeu els iogurts grecs i acabeu de batre amb l'accessori globus del batedor elèctric.
Un cop tingueu les dues barreges a punt, aneu incorporant la nata i el iogurt, poc a poc, i amb moviments de baix a dalt, a la barreja de xocolata, que ja tindreu a temperatura ambient.
Al final, heu d'obtenir una base de gelat amb aquesta textura.
Poseu a la geladora, i deixeu "mantecar" durant uns 30 minuts.
Un cop "mantecat", el poseu en un recipient apte per anar al congelador, i el barregeu amb els trossets de xocolata 70%. Deixeu reposar al congelador mínim 3 o 4 hores.
Quan arribi l'hora de les postres, agafeu els donuts i els poseu en una paella antiadherent a foc mitjà. Pressioneu-los una mica per treure'ls volum. El sucre s'ha de caramel.litzar.
Que vagi de gust! I molts ànims!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada