Avui us porto una proposta de Nadal. Els encantadors amos de la botiga de productes sards del barri em van regalar uns galets italians impressionants i vaig decidir fer-los farcits (d'espinacs, ricotta i nous) i amb la beixamel de la meva mare! Han quedat brutals! Us explico la recepta a continuació.
INGREDIENTS (us poso el que he fet servir per la safata de la fotografia)
Pel farcit
2 paquets d'espinacs frescos
600 grams de ricotta
100 grams de nous picades
1 cullerada de ceba sofregida
oli, sal i pebre
Per la beixamel rosa
200 grams aproximadament de tomàquet ratllat
1 cullerada de ceba sofregida
100 grams de mantega
2 cullerades molt generoses de farina
700 ml de llet sencera
oli, sal, pebre i nou moscada
1 paquet de galets gegants
grana padano o el formatge que més us agradi ratllat
PREPARACIÓ
Comencem posant a la paella, amb una mica d'oli d'oliva verge, la ceba sofregida i les nous picadetes. Tot seguit hi afegim la ricotta, i per acabar els espinacs bullits i escorreguts. Tritureu una mica i salpebreu al gust. Deixeu refredar i ompliu una mànega amb aquesta preparació.
Mentrestant, bulliu els galets al dente, els coleu i els disposeu damunt un drap de cuina perquè perdin tot excés de líquid.
Ara és el torn de la beixamel. Fregiu el tomàquet, hi afegiu la ceba sofregida, salpebreu i barregeu bé i incorporeu la mantega. Quan s'hagi fos, afegiu la farina i la coeu un parell de minuts. Tot seguit poseu la llet (tèbia) i remeneu bé. Rectifiqueu de sal i pebre, i afegiu nou moscada. Quan la barreja espesseeixi, la coleu i ja teniu la beixamel rosa a punt!
Anem per muntar el plat. Agafeu la safata escollida i hi disposeu una capa de beixamel. Al damunt els galets, que haureu farcit amb la mànega on haureu disposat la barreja d'espinacs, i napeu amb la resta de la beixamel. Formatge ratllat al damunt (en el meu cas, i per fer-ho tot més italià, grana padano) i a gratinar al forn.
El resultat és una delícia...i una bona opció per una taula nadalenca!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada