diumenge, 20 de desembre del 2020

TRONC DE NADAL DE NATA

Si voleu fer el típic tronc de Nadal de xocolata, trobareu la recepta i el pas a pas clickant aquí, però avui he fet un tronc de nadal senzill, només de nata. Són unes postres nadalenques fàcils, i que podeu decorar com més us agradin, amb un resultat visual xulíssim! A més, com passa amb els braços de gitano (que és la recepta base d'aquest tronc) és fàcil de repartir a taula! Una altra idea per la taula de Nadal d'aquest any!


INGREDIENTS
Per la massa
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina (de la de pa de pessic, que ja porta el llevat incorporat).

Per l'almívar (opcional)
Mig gotet d'aigua
una culleradeta de sucre 
una culleradeta de pasta de llimona o el suc de mitja llimona

Pel farcit i guarniment
500 ml de nata líquida per muntar
3 o 4 cullerades de sucre llustre
sprinkles, caramels o la dolçaina nadalenca que us vingui de gust

PREPARACIÓ
Es tracta de batre, amb la KA, el sucre i els ous fins que, com a mínim, doblin el seu volum. Llavors afegiu la farina, tot tamizant-la, i incorporant-la a la barreja remenant, suament, amb una espàtula o batedor manual, de dalt a baix.
           
                    
                                         


Un cop la massa a punt, es posa dins una mànega de plàstic, sense boca, i es reparteix per damunt una safata que haurem folrat amb paper d'enfornar, i ruixat amb spray antiadherent.


Si en acabat de repartir us queda algun bony, aplaneu una mica amb una espàtula o ganivet ample.


Aquesta placa l'heu de coure al forn, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 170 graus, durant uns 10-12 minuts. Penseu que no s'ha de torrar. En treure la placa de massa del forn, bo i calenta, la dipositeu damunt un drap humit, i, sense treure-la de paper, l'enrotlleu sobre si mateixa (inclòs el drap), i la deixeu refredar.



Mentre es refreda, munteu la nata i el sucre, amb l'ajuda de la KA equipada amb l'accessori globus.



El pas final, és el secret del postre. Un cop fred, desenrotlleu la massa, la traieu del paper, la pinteu amb una mica de l'almívar que haureu escalfant l'aigua i barrejant-la amb el sucre i la llimona (aquest pas és opcionar, perquè la massa a queda molt tendra), col.loqueu damunt una safata, i la farciu amb la nata que haureu muntat, començant pel plec de més endins.



Enrotlleu la massa, fent que quedi cavalcada, i li doneu la volta.


Talleu les puntes, una més grossa perquè serà la branca, que enganxareu a un costat amb més nata. Ja només us queda, polir els cantons amb una mica més de nata, i amb l'ajuda duna mànega amb boca arrissada, cobrir tot el tronc amb la nata restant, i decorar com volgueu o us dicti la imaginació en aquell moment!




Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada