dilluns, 4 de gener del 2021

GALETES CORONES REIALS

Demà a la tarda arriben els reis mags de l'Orient, les úniques majestats que tolero...i què millor per rebre'ls que aquestes corones reials ben dolces!


INGREDIENTS (Per unes 15 galetes)
Per la massa de les galetes
250 grams de mantega
200 grams de sucre llustre
1 ou
una cullerada generosa de pasta de vainilla
500 grams de farina
un pessic de sal

Per la glaça
35 grams de clara d'ou pasteuritzada
250 grams de sucre llustre
unes gotes de vinagre de poma
una cullerada de pasta de taronja per aromatitzar
colorant groc
2 o 3 cullerades d'aigua

fondant, sprinkles, purpurina o el que tingueu per decorar les corones

PREPARACIÓ
Amb l'ajuda de l'accessori pala de la KA, batem bé la mantega i el sucre llustre, fins obtenir una crema.


Llavors afegim la vainilla i l'ou, i tornem a batre fins que s'integrin.


Per acabar, incorporem la farina i la sal, i barregem el just per obtenir una massa, que acabarem d'amassar a mà.




Estenem la massa entre dos papers de forn, amb l'ajuda d'un corró, fins a obtenir una placa no massa gruixuda, i formem les galetes amb el tallador de corona.


Disposem les galetes damunt una safata folrada de paper de forn, i enfornem a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 14-15 minuts. Dependrà de la mida de la galeta, aquestes eren grosses. Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar, a poder ser damunt un reixa.



Mentre es refreden, prepareu la glaça. Primer farem glaça d'escriptura, barrejant el sucre llustre, la clara d'ou, les gotes de vinagre, la pasta de taronja i el colorant. Obtindreu una massa força densa, que, dins una màniga pastissera, permet delinear les galetes perfectament. I això és el que fareu, emprant una quarta part de la glaça obtinguda i una mànega amb una boca rodona ben petita.




En acabat, afegiu dues o tres cullerades d'aigua a la resta de la glaça, per tal que quedi més lleugera i la poseu en una mànega sense boca, a la que fareu un petit tallet. Ompliu les galetes amb aquesta glaça.


Un cop plenes les galetes, deixeu-les assecar completament. Jo les vaig deixar assecar 12 hores.


Un cop seques, decoreu amb trossets de fondant, sprinkles o el que volgueu, que podeu enganxar amb una mica de glaça d'escriptura que haureu reservat del dia anterior, dins la mateixa mànega.


I si les emboliqueu de tres en tres, són un regal pels més petits d'allò més original!


Que vagi de gust! I bons Reis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada