dimarts, 29 de desembre del 2020

RAÏM DE LA SORT FET D'ENROTLLATS CRUIXENTS

L'any passat vaig fer uns raïms de la sort de brioix i nata (podeu veure la recepta clickant a aquí), però aquest any volia alguna cosa més ràpida, menys laboriosa! I vet aquí que ho he trobat: raïm de la sort fet d'enrotllats cruixents. Aquests són fets amb crema lotus que m'agrada molt, però els podeu fer amb la crema de cacau que més us agradi, i sortiran igual de bé! Poquíssims ingredients que donen un molt i molt temàtic resultat per a la darrera nit de l'any...un any que quasi tothom té moltes ganes de deixar enrera!



INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
1/2 pot de crema Lotus en aquest cas de la cruixent
una mica de sucre blanc normal
un rovell d'ou rebaixat amb unes gotes d'aigua per pintar
una mica de sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Estenem la placa de pasta de full, i en tallem dues tiretes que reservarem.Untem el tros gros resultant amb abundant crema lotus, o la de cacau que més us agradi.




Enrotlleu la placa untada de crema i talleu el rotlle resultant en trossets (n'heu d'obtenir 11 talls).



Agafeu cada trosset obtingut i l'aplaneu amb les mans, damunt un plat amb una mica de sucre blanc. Així serà més fàcil de manipular.


Amb 10 de les rodanxes obtingudes, formeu els grans de raïm damunt una safata folrada de paper de forn. Col.loqueu-los juntets perquè la gràcia és que després de la cocció quedin ben enganxats. El tall número 11, li doneu forma més allargada i el col.loque a dalt de tot, fent de branca del ramell de raïm.


Per acabar, enganxeu les dues tires de pasta de full que havieu reservat al costat de la branca del ramell, tot cargolant-les, per imitar els sarments. Pinteu amb una mica de rovell d'ou aclarit amb unes gotes d'aigua, i enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15-18 minuts o fins que veieu la pasta de full daurada i cruixent.



Un cop cuit, deixeu refredar el ramell a la safata -per evitar se us trenqui al manipular-, empolsineu la part dels grans amb sucre llustre, i traslladeu-lo amb compte a la safata que vulgueu emprar per servir.

   
I llest per servir i menjar! A més, és facilíssim de repartir...a gra per cap (o, com casa meva, a dos o tres grans mínim per cap!). 


Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada