diumenge, 10 de gener del 2021

MIL FULLS DE LLIMONA FET AMB LEMON CURD EXPRESS

Aquest migdia la @megasilvita, una instagramer de rebosteria que segueixo, ha ensenyat a fer una lemon curd (una crema que m'encanta) de manera express, en microones, i m'ha entusiasmat la idea...així que dit i fet. M'he posat a versionar-la (perquè jo l'he fet clàssica, amb sucre i ella ha fet servir edulcorants) i l'he aplicat en un pastís que trobo excepcional: el mil fulls. La pasta de full caramel.litzada està boníssima, i acompanyada del toc àcid de la llimona, tenim una combinació tan senzilla com brutal!


INGREDIENTS (Per un pot de lemon curd i un mil full)
Per la crema de llimona
160 grams de mantega
130 grams de sucre blanc
4 ous
el suc de dues llimones grans

Pel mil fulls
una placa de pasta de full
sucre blanc
sucre llustre per empolsinar al final

PREPARACIÓ
Comencem coent les plaques de pasta de full. Per aconseguir l'acabat perfecte és tan senzill com tallar-les com vulguem, disposar-les damunt una safata de forn folrada, ensucrar-les, i coure-les (a 180-190 graus, opció rebosteria, durant uns 18 minuts aprox), amb un paper de forn i un pes al damunt (per aconseguir el compactat cruixent), fins que estiguin ben daurades i el sucre caramel.litzat. Llavors desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.



Mentre enforneu la pasta de full, aneu per la lemon curd. Les quantitats d'aquesta recepta us donaran per un mil full i per un pot per guardar per altres receptes. Només cal que barregeu la mantega fosa amb el sucre, i tot seguit hi afegiu els ous i el suc de llimona, i bateu per integrar-ho tot.






En acabat, aneu donant cops de microones a la barreja, i remenant, i veureu com espesseirà ràpidament. Jo, amb 3 cops d'un minut n'he tingut prou.


Quan ja estigui espessa, disposeu en un recipient, filmeu i deixeu refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera.


Quan l'he tingut freda, i he reservat la destinada al mil fulls, he passat la resta en un pot que guardaré a la nevera per properes receptes! Munteu el mil fulls, posant capa de full i capa de llimona, i acabant en capa de full que ensucrareu amb sucre lluste....i llestos!


Us ben asseguro que si la tasteu, en tindreu un pot sempre a la nevera! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada