diumenge, 18 d’abril del 2021

FLORS DE CIREROLS

I la segona recepta salada del dia són aquestes flors de cirerols que fa un temps vaig veure en un video d'aquells hipnòtics de youtube, on t'ensenyen a fer formes amb la pasta de full! És molt fàcil de preparar, i ja veieu quin resultat visual més interessant!



INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
ou batut
cirerols
sal, pebre, oli i les herbes que més us agradin (jo he fet servir farigola).

PREPARACIÓ
Comencem macerant els cirerols amb una mica d'oli, sal, pebre i les herbes que escolliu. Jo he sigut generosa amb la farigola.


I tot seguit anem per la pasta de full. L'esteneu i la talleu a tires.


Amb les tires formeu ovals que agrupareu de tres en tres. El del mig ha de ser una mica més gran que els altres.


Pinteu generosament amb ou  el seu interior i repartiu els cirerols com us ensenyo a la fotografia. Dos cirerols a cada òval, als extrems.



Ara bé l'única operació una mica complicada, consistent en formar les flors. Serà fàcil si feu servir dos palets (com els típics xinesos de menjar) per unir els ovals per la part central. Si no veieu clar q quedi fixada la unió, podeu deixar-hi clavat un escuradents durant la cocció com assegurança.


I aneu fent fins a tenir formades totes les flors (amb una placa de pasta de full en surten 6).


Torneu a pintar amb ou i cap al forn, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15-18 minuts, o fins que estiguin daurades (jo he afegit dos o tres minuts més amb escalfor a baix per acabar de coure'n el cul).


Un cop cuites, les desenforneu i les deixeu refredar una mica damunt una reixa.



I a punt per degustar!


Que vagi de gust!

3 comentaris: