diumenge, 18 d’abril del 2021

BRIOIXOS CLÀSSICS

 Aquests brioixos els preparo molts vespres per sopar, però mai els havia penjat ni explicat en el blog...així que aquí us deixo la recepta i el pas a pas. Estic segura que, si els proveu de fer, repetireu sovint!


INGREDIENTS (per uns 6 brioixos)
250 grams de farina de força
50 grams de sucre
15 grams de llevat fresc
un pessic de sal
la pela ratllada d'una llimona petita (o si voleu de taronja, o barrejades)
100 ml de llet
1 ou petit
el suc de mitja llimona
10 ml de rom
60 grams de mantega

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, hi col·loqueu, sense que es toquin, la farina, el sucre, el llevat esmicolat, la sal i la pela de llimona ratllada. Barregem una miqueta i, seguidament, afegim la llet, l'ou, el suc de llimona i el rom. Barregem (amb l'accessori ganxo). Quan tot estigui integrat, afegim la mantega a trossets ben petits, mentre amassem durant l'estona necessària per obtenir una massa elàstica (els experts parlen de que ha de fer membrana), que es desprengui de les partes, i que no s'enganxi a les mans. Perquè us serveixi de referència, jo he tardat uns 15 minuts. Llavors tapeu amb un paper film i deixeu reposar, en un lloc càlid, fins que dobli el volum.
Llavors aboquem la massa damunt una superfície engreixada, la desgasifiquem, formem les boles i les col·loquem en una safata de forn untada d'oli. Tornem a tapar amb paper film i deixem que faci una segona llevada, i augmentin les boles de volum. Un cop han llevat (doblin el volum), pinteu amb molt de compte amb ou batut, i enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20-25 minuts, o fins que estigui ben inflats i daurat. Per millorar la cocció, ompliu amb una mica d'aigua un recipient, i deixeu-lo dins el forn mentre cogueu els brioixos.


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada