diumenge, 17 d’octubre del 2021

PLACINTE O PA PLA ROMANÈS FARCIT DE FORMATGE

Ahir era el #diamundialdelpa, i per celebrar tan assenyalada diada gastronòmica vaig preparat #placinte, un pa pla de formatge, q es fa a la paella, típic de Romania i algun altre país de l'est. El vaig fer seguint la recepta i les esplèndides explicacions de @pimientadulceblog! Està espectacular i és molt fàcil d'elaborar...tant que vaig poder compaginar la seva preparació (i també el seu tast, ho haig de reconèixer) amb una reunió telemàtica! El tornaré a fer i fins i tot potser innovaré amb el farcit!



INGREDIENTS (per sis unitats)
Per la massa
450 grams de farina de força
5 grams de bicarbonat
140 grams d'aigua
120 grams de iogurt grec
10 grams de mel
9 grams de sal
30 grams d'oli de girasol

Pel farcit
150 grams de formatge feta
150 grams de mozzarella
1 iogurt grec

més una mica més d'oli de girasol per estendre la massa

PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients en el bol de la KA i amassem fins obtenir una massa elàstica que no s'enganxi als dits. Dividim en sis porcions, tapem amb paper film, i deixem reposar una mitja hora. Mentre la massa reposa, prepareu el farcit barrejant els dos formatges (el feta prèviament esmicolat i la mozzarella ratllada) amb el iogurt. Passada l'estona, i amb l'ajuda d'un corró, estirem cada una de les porcions, sobre una superfície untada d'oli, fins obtenir una rectangle de massa ben fina.



Llavors repartiu una mica de massa pel mig del rectangle, plegueu com si féssiu un farcell i aplaneu una mica amb el corró. Coeu en una paella calenta (sense oli ni res), durant uns 4 o 5 minuts per cada costat, fins que estigui ben torradet.


I ja els teniu a punt per menjar! Per fora estaran ben cruixents, i mireu quin interior més cremós!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada