dimecres, 27 d’octubre de 2021

BUNDT CAKE DE NATA AMB DECORACIÓ DE TARDOR

 Us deixo aquí una recepta de bundt cake feta amb nata en comptes de mantega. Les mides que us poso són per un motlle de bundt gran, perquè jo vaig fer servir aquest tan mono de les fotos (petit) i em va sobrar massa per fer un petit pa de pessic, que també va anar coll avall! És molt fàcil de preparar i aguanta tendre 4 o 5 dies, o sigui que és ideal de preparar pels esmorzars! A veure si us animeu!


INGREDIENTS (per un bundt gran)
Per la massa
250 grams de sucre blanc3 ous1 culleradeta de pasta de vainillaun pessic de sal200 grams de farina de blat
50 gram de farina de blat de moro (maizena)
14 grams de llevat químic tipus Royal
375 grams de nata per muntar

Per decorar
1 tassa de sucre llustre
el suc de mitja llimona
una mica de colorant en gel
sprinkles de tardor

PREPARACIÓ
Comenceu semimuntant la nata i reservant-la.


Tot seguit bateu molt i molt bé els ous i el sucre, fins que, com a mínim, dupliquin el volum.


Un cop ben batuts els ous i el sucre, i afegiu la vainilla, les farines, la sal i el llevat i incorporeu, a mà, amb moviments suaus de baix a dalt.


Per acabar, afegiu la nata que havíeu reservat, també amb moviments embolcallants.


Us ha de quedar una massa lleugera, suau i brillant.


L'aboqueu dins el motlle de bundt escollit, que prèviament haureu ben engreixat i cap al forn, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 45 minuts, o fins que en punxar-lo, l'estri emprat surti net. Llavors desenforneu, deixeu refredar 10 minuts dins el motlle, i desemmotlleu. 


Quan estigui fred del tot, decoreu amb glaça de color (que fareu barrejant el sucre llustre amb el suc de llimona i el colorant, fins obtenir una barreja amb textura de iogurt dens) i molts sprinkles de tardor!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada