Des de que vaig saber que hi havia una versió rossa dels brownies, anomenada, "blondies", no he parat fins que no he provat de fer-los. Són uns pastissets deliciosos, i genials per si voleu sorprendre a algú a l'hora de les postres, amb una recepta cosmopolita. Si us haig de ser sincera, a casa no hi van arribar a les postres, perquè se'ls van menjar per berenar, acompanyats de melmelada de nabius. Però a ca meva són incorregibles i imparables quan veuen algun dolç a sobre el marbre...La majoria de vegades m'haig de barallar perquè esperin a que es refredi per menjar-se'ls... Espero que si us decidiu a provar-la, us surti bé i gaudiu d'aquest dolç peculiar de textura, i tan agradable de gust.
INGREDIENTS (per uns 12 blondies mitjans)
100 grams de xocolata blanca de cobertura
100 grams de mantega
125 grams de sucre
1 beina de vainilla
2 ous
60 grams de farina
75 grams de xocolata blanca a trossets (jo vaig agafar una teula de les de tota la vida i la vaig partir ben petita)
50 grams de nabius deshidratats
40 grams d'ametlles torrades tallades a trossets
PREPARACIÓ
Primer desfeu la xocolata blanca de cobertura amb la mantega, al bany maria, fins obtenir una crema uniforme i reserveu.
En el batedor elèctric, amb l'accessori globus, a una velocitat mitjana, bateu els ous, el sucre, i les llavors d'una beina de vainilla (per extreure-les cal que feu una incisió al llarg de tota la beina i rasqueu amb un ganivet sense serreta l'interior) fins que agafi volum i espesseeixi. Incorporeu, poc a poc, i sense deixar de batre, la xocolata i la mantega foses. tot seguit, tamiseu la farina i també la aboqueu. Quan la massa resultant sigui homogènia afegiu, ja a mà, els nabius, els trossets de xocolata i els trossets d'ametlla. Feu una última remenada (també a mà) i ompliu un motlle, prèviament untat amb mantega o spray antiadherent, i quadrat o rectangular, aprox. de pam i mig per pam i mig). Haig de dir-vos que, per facilitar el desemmotllat, abans de untar-lo, vaig col·locar damunt el motlle una tira de paper de forn, que també vaig untar.
Enforneu, a uns 170 graus, durant uns 20 minuts, i deixeu refredar completament abans de treure del motlle. Ha de quedar torradet de fora, i humit i esponjós per dins. I penseu que no creix gaire, perquè no porta cap tipus de llevat.
Un cop treta del motlle la placa de blondie, talleu a trossets rectangular, més o menys iguals, i serviu acompanyats de melmelada de nabius. De veritat que estan més que bons!!!
Ah! i si els feu el dia abans, i els guardeu en un recipient hermètic, l'endemà estan com acabats de fer! Que vagi de gust!
Uau! No l'havia vist mai aquesta recepta!M'encanta, cruixent per fora esponjosa per dins. Petons
ResponEliminaEn realitat, els fan amb diferents ingredients: pinyons, nabius, panses, trossets xocolata..etc. Jo vaig posar el que tenia per casa, però estan genials!!! Es pot ben dir que "rossos" i "morenos" están igual de bons!!! Una abraçada Marina!
ResponElimina