Amb aquesta recepta, declaro oficialment inaugurada la temporada rebostera d'estiu: la primera del meu bloc! I la vull començar amb una recepta que, per mi, té història. A casa meva sempre han estiuejat a Blanes. Els meus pares s'hi van conèixer quan eren adolescents, s'hi van casar, i ens hi van portar a mi i a ma germana als pocs dies de vida...i així fins a l'actualitat! Doncs bé, l'anècdota va passar precisament un estiu en el que la mare em va deixar convidar-hi unes dies a una de les meves millors amigues l'Anna P (poso la P perquè l'altra meva millor amiga també és diu Anna, és l'Anna S). Eren dies de piscina, sol i voleio de tarda. Un vespre el meu avi ens va convidar a berenar a les dues, i jo, tant si com no, vaig voler anar a una hamburgueseria prop de casa i demanar una hamburguesa (amb ketchup i demés ingredients típics...) i un superbatut de xocolata. A les sèries de l'època és el que demanàvem els protagonistes quan anaven a fer el toc, i jo no em volia morir sense haver provat la combinació. Aquesta darrera situació, evidentment, vaig deixar-la superada de per vida, però va anar de poc que no causo baixa en l'intent, perquè, tossuda que tossuda, i perquè no fos dit que l'havia ben cagat en l'elecció, em vaig acabar fins l'últim mos d'hamburguesa, fent xarrupets del dolç batut de xocolata...el que va comportar que, en acabar, hagués de córrer cap a casa amb un mal de ventre de mil dimonis! A més, vaig arrossegar a l'Anna P en la meva elecció culinària i, per tant, també en les seves conseqüències posteriors, pel que em va caure una bronca monumental de la meva mare que va veure i viure esparverada com una convidada emmalaltia per culpa del mal cap de la seva filla! És una història que m'ha quedat gravada, i que explico sovint, i que no m'he pogut treure del cap mentre preparava el batut que us presento avui, i que, no patiu, m'he menjat, sol, a mitja tarda, i se m'ha posat d'allò més bé!
INGREDIENTS (Per dos batuts)
100 grams de fruites del bosc congelades
5 cullerades de nata líquida (de la de muntar)
2 cullerades de sucre
300 ml aprox. de llet
alguna fruita del bosc sencera per decorar.
PREPARACIÓ
Utilitzarem les fruites del bosc congelades, per tant, les traurem del congelador just quan les hàgim de fer servir.
Les posem en el pot de la "minipimer" i hi afegim les cinc cullerades de nata líquida (de la de muntar).
També hi incorporem el sucre.
I comencem a triturar-ho tot.
Tot seguit, poc a poc, hi anem afegint la llet, sense deixar de triturar.
Poc després, haureu obtingut un líquid dens, d'un color preciós. Penseu que cal triturar bé perquè no quedin miques molestes de les fruites del bosc, i així també evitar que s'embussi la canya amb la que us el prengueu!
Serviu immediatament, mentre encara estigui ben fred, en uns gots ben alts, i decorats amb alguna fruita del bosc sencera!
I penseu que per la canalla, si no se'l pren combinat amb una hamburguesa amb ketchup, és un berenar refrescant, deliciós i d'allò més saludable!
Que vagi de gust!
Em quedo amb el batut, sense hamburguesa... sens dubte una història d'aquelles que no s'obliden!!!
ResponEliminaUna abraçada Mònica!
Jo també Sandra...una vegada i cap més això de combinacions de sèrie americana!
EliminaHahahaha! M'ha matat moltíssim això de l'hamburguesa! Demà he d'anar a comprar, així que compraré tot el que em faci falta per fer un bon batut!! :D
ResponEliminaEl teu té una pinta esplèndida, deliciosa i súper refrescant! ^^
En fer-se amb fruita congelada queda fresquíssim, i passa d'allò més bé!
EliminaHola Mònica.
ResponEliminaM'ha encantat la recepta acompanyada d'aquesta historia tan maca sobre els dos enamorats.
Quin color més maco.
El probaré.
petonets.
Si que té un color bonic, però sense colorants eh!!! Tot natural!
Eliminabo i bonic, i molt nutritiu!! molts berenars en fem amb qualsevol fruita que tenim a mà, i sempre donen resultat!
ResponEliminaÉs que la fruita és la base d'un munt de receptes! Una abraçada!
EliminaHola Mónica, que batido más bueno, mejor que la hamburguesa, pero es bonita recordar viejos tiempos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ja ho pots ben dir...batut si, però val més sol que mal acompanyat! Una abraçada Montse!
EliminaMMmmm...quin batut més bo!!!!! ....i sobretot, acompanyat d'uns bons records d'estiu!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Gràcies Olga!
EliminaDoncs mira, jo n'hauria de fer més sovint perquè és una molt bona manera de menjar fruita que a mi... em costa una miqueta, la veritat :)
ResponEliminaCom que és tan refrescant, t'oblides de que està preparat! Una abraçada Dolors!
EliminaHa ha ha! Quina anècdota més divertida, Mònica. i és que ho expliques tan detalladament que sembla que, en llegir-te, pugui veure't per un forat! Quin final, amb la teva amiga... sort que aquest batut d'avui segur que es posa bé! perquè fa una pinta....!! xarrupa que vessa!!! Ha ha ha. Petons
ResponEliminaDoncs si m'haguessis pogut veure pel forat que dius, hauries vist la cara de circumstàncies amb la que vaig abandonar precipitadament el local, seguida de la meva amiga i del meu avi que ja havia intentat, sense èxit, advertir-nos del despropòsit de l'elecció! Una abraçada Marina!
EliminaJajaja, a mi també em va passar alguna cosa semblant, però amb hamburguesa i batut de vainilla!!
ResponEliminaI és que quan som petits, volem imitar tot allò que veiem!
M'encanten els batuts quan arriba l'estiu, no sé perquè no en prenem a l'hivern, és com els gelats... amb lo bons que són! M'apunto la teva versió, que jo soc del clàssic de plàtan i maduixa!
Petons!
Doncs així no cal que t'expliqui res més sobre les nefastes conseqüències de la combinació! Jo també penso que hauríem de prendre'n tot l'any...però no sé, a l'estiu com que vénen més de gust! Una abraçada Víctor!
EliminaM'agraden moltíssim les fruites del bosc i també els batuts, així que ja et pots imaginar el que en penso d'aquest "plat"
ResponEliminaPetonets
Les fruites del bosc crec que són un "bàsic" en rebosteria, especialment en la "d'estiu"! Una abraçada!
EliminaOf course! You've a new follower! Very interesting your fashion blog! Kisses!
ResponEliminaQuina bona pinta Mònica! He estat temptada més d'una vegada de comprar-me una màquina per a fer gelats, però al final no ho he fet per un tema d'espai (els "catxarros" de la cuina em faran fora de casa a aquest ritme, jejeje...).
ResponEliminaPetons!