Avui us porto un altre aperitiu...i és que aquests dies són farcits de trobades amb familiars i amics, i què millor que uns petits entreteniments per fer-los ben contents! Aquest és molt originals i senzill de fer, i dóna un resultat molt vistós. Són com uns bunyolets salats, però, en fer-se al forn, no queden gens oliosos...Sols estan genials, però si els acompanyeu amb una crema de formatge, us faran perdre el cap...També són ideals per transportar. Això ho dic perquè en aquestes dates, també acostumem a anar d'una casa a l'altra fent aportacions culinàries, i, a vegades, si són difícils de portar, arriben ben desmillorades. Amb aquests bocinets no tindreu cap problema, i quedareu de meravella!!!
INGREDIENTS (per uns 30 bocinets)
250 grams de farina de tomàquet
1 cullerada i mitja de llevat químic tipus Royal
250 ml de iogurt grec
2 ous
un pessic de sal
2 llaunetes de tonyina en oli d'oliva, amb una mica d'oli inclòs
un parell de tomàquets deshidratats
Ja us la he ensenyat alguna vegada, però n'estic tan enamorada que hi torno. Aquesta és la farina de tomàquet que vaig emprar! |
PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric aboquem la farina de tomàquet, el llevat i la sal.
Afegim el iogurt.
Incorporem els dos ous, un a un, i continuem barrejant bé amb l'accessori pala.
Ara és el torn de la tonyina, amb una mica de l'oli que porti.
I acabem de barrejar bé fins obtenir una massa homogènia.
Omplim motlles petits (tipus minicupcake o trufa).
I per sobre hi posem uns trossets petits, petits de tomàquet dessecat.
Enforneu, a 170 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, i quan estiguin infladets i dauradets, ja els tindreu preparats!
Desenforneu, desemmotlleu i deixeu refredar...i cap a taula...això si els de casa deixen que arribin a bon port i no se'ls cruspeixen abans!!!
Oi que tenen un aspecte molt apetitós???
Que vagi de gust!
Quin goig que fan aquests bocinets!!
ResponEliminaLa farina de tomàquet no l'he vist mai enlloc,però ja miraré de trobar-la.
Un petó.
Si en trobo a algun super d'aquí us ho dic...jo vaig mirant però, de moment, res de res!!! I això que cada vegada hi ha més cultura farinera!!!
EliminaGenials !!! Jo tampoc l'he vist mai aquesta farina, a Girona se'n troba ???
ResponEliminaCristina
És francesa...es qüestió d'anar d'excursió un dia cap a Perpinyà!!! N'hi ha de molts gustos. La de curry també és boníssima!!! Petons!
EliminaGenials !!! Jo tampoc l'he vist mai aquesta farina, a Girona se'n troba ???
ResponEliminaCristina
Un aperitiu, original i bonissim
ResponEliminaGràcies Lolines!!! Petons!
EliminaPotser els provaré amb farina de cigró perqué de tomàquetnoen tinc. Quan vagi a França a l'estiu ja la compraré ;-)
ResponEliminaPer cert, vaig fer el pastís de formatge i xocolata. Boníssim!!!
Un petó. guapa i Bon Any!!!
A mi la farina de cigró m'encanta...! Si et queden bé passa la recepta que la posaré en pràctica segur!!! Petons!!! I m'encanta que el pastís de formatge i xocolata t'agradés!!!
EliminaQuins bocinets més originals i més bons, Mònica!.
ResponEliminaLlàstima que aquí no tinguem farina de tomàquet: hauré d'organitzar alguna excursió al sud de França amb la familia i aprofitar per comprar totes aquestes coses tan bones que fas servir...