Quan era petita, per Nadal, m'agradava menjar especialment dues coses dolces: figuretes de massapà (tinc pendent de fer-ne algun dia), i boletes de coco...Aquesta últimes les vaig preparar enguany per la nit de Nadal. En realitat vaig preparar boletes de torró de coco, una mica alegrades amb un dels meus licors preferits, marc de cava; i també la versió barra de torró, que també va quedar prou bonica. Ambdues variants van ser un èxit i fins i tot van agradar als no gaire amants del coco!!! A veure si us animeu a preparar-les per Cap d'Any!!!
500 grams de sucre llustre
200 grams de farina d'ametlla
300 grams de coco ratllat
un bon rajolí de llet condensada
25 grams de marc de cava
2 clares d'ou
un sobre de sucre de vainilla
xocolata de cobertura
una nou de mantega
sprinkles de floretes i flocs de neu
PREPARACIÓ
En el bol de batedor elèctric col·loqueu el sucre llustre, el coco ratllat i la farina d'ametlla.
Després afegiu el marc de cava i les clares d'ou.
Finalment, incorporeu la llet condensada i el sucre de vainilla.
I comenceu a amassar, amb l'accessori pala fins que tot estigui ben integrat, i us quedi amb una textura similar a la de la foto.
És l'hora de fer-ne boletes, prement bé la massa, i donant-lo una forma una mica aplanada del cul, com per fer-hi un peu.
Un cop fetes totes les boletes, les emboliqueu amb paper film, millor una a una, i les deixem reposar a la nevera tot un dia.
L'endemà, desfem la xocolata de cobertura, al bany maria, amb una nou de mantega.
Disposem les boletes damunt una reixeta...
...i les banyem amb la xocolata. No cal que sigui una cobertura perfecte...una mica irregular, fent que la xocolata faci algun dibuix, també queda molt bé.
Abans que la xocolata s'assequi, aprofiteu per decorar les boles amb unes floretes ben vistoses.
Quan la xocolata s'hagi pres, reserveu a la nevera fins a l'hora de servir, una mica tapades amb paper film....i ja veureu com a taula volaran!!!
Per la versió barra de torró, prepareu uns motlles. Jo vaig fer servir aquests d'alumini, que trobo eren d'una mida perfecta!
I la premeu i aplaneu ben bé.
Cobriu amb papel fils, i reserveu també a la nevera fins l'endemà.
L'endemà, desemmotlleu, col·loqueu sobre una reixeta...
...i banyeu amb la mateixa xocolata de cobertura que les boletes.
Abans que s'assequi la xocolata, enganxeu uns sprinkles per sobre. Aquests són uns que imiten els flocs de neu, que vaig comprar al LIDL, que trobo molt bonics.
Igual que hem fet amb les boles, quan la xocolata s'hagi pres, reserveu a la nevera fins l'hora de servir (tapat amb una mica de paper film perquè no s'assegui en excés, encara que el recobriment de xocolata ja fa de bon aïllant).
I ja teniu un altre torró d'allò més bo preparat!!! Que vagi de gust!
Que pinta tan deliciosa, seguro que están buenisimas. Me la apunto para el año que viene. Bss y feliz Año Nuevo
ResponEliminaMolte gràcies! I petons i bona entrada d'any també!!!
EliminaApa Mònica!! quina passada.
ResponEliminaquina cosa mes i mes bona
Feliç any nou
Una abraçada
Moltes gràcies Lolines...i Bona entrada d'Any també per tu!!! Petons!
EliminaMareta meva, boletes de coco amb llet condensada! Això és una recepta que a una brasilera com jo em perd. Això triomfa a casa! Per cert, estic avisant a tots els blogs que segueixo que estic preparant una trobada de blogaires gastronòmics a Tarragona per al dia 22 de febrer. Vols venir? Ho anunciaré aviat al blog.
ResponEliminaUna feliç entrada d'any,
Nani
Nani, m'encantaria. He vist que també li havies demanat a la Chus. Tinc moltes ganes de conèixer personalment a molts blocaires que ja formen part de la meva vida...o sigui que estaré atenta al teu bloc per veure l'anunci i acabar de poder-m'ho combinar! Una abraçada i gràcies!
EliminaQuina pinta tan espectacular! Segur que aquestes postres volarien, a casa... Embafats de Nadal o no ;)
ResponEliminaMònica, quins torrons i quines boletes més bonics! Aquest any no he fet res amb coco, i mira que al meu fill li agrada! Com encara hi sóc a temps, em sembla que provaré de fer aquestes boletes. Segur que tindran molt èxit, perquè han d'estar boníssimes. Bon Any!
ResponElimina