Aquests dies tinc la dèria de les pastes tradicionals...i avui li ha tocat el torn als cortadillos de cidra...unes pastes tradicionals de la rebosteria sevillana...Els podeu trobar a un dels forns més antics de la península...el Horno San Buenaventura d'aquella ciutat, i també els comercialitza la marca Inés Rosales...si, si...la de les "tortas"...Són deliciosos i força fàcils de fer, i es guarden dies dins una capsa...cosa que a casa no és necessària perquè en Marc se n'ha fotut un tip per berenar que si no s'ha empatxat ha sigut de miracle!!! En fi, aquí va la recepta que he fet servir, que vaig trobar aquí, i que ha donat molt bon resultat!!!
INGREDIENTS
950 grams de farina
450 grams de saïm o llard
240 grams de sucre llustre
115 ml de moscatell
1 culleradeta de canyella
2 culleradetes de pasta de llimona
1 llauna de cabell d'àngel
més sucre llustre per empolsinar
PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA el saïm i el barregem una mica, amb l'accessori pala, per estovar-lo.
Afegim el moscatell, el sucre llustre, la canyella i la pasta de llimona, i remenem fins a obtenir una massa.
Tot seguit, i sense deixar de remenar, anem afegint la farina, a poc a poc.
Ens ha de quedar una massa més o menys així.
N'agafem la meitat i l'aplanem, amb l'ajuda d'un corró i dos paper de forn, fins obtenir una placa rectangular, de la mida de la safata en la que volem coure els "cortadillos".
Col.loquem aquesta placa al cul de la safata, prèviament folrada de paper de forn.
Per sobre, escampem el cabell d'àngel.
I tapem aquest farcit amb la resta de la massa, que haurem convertit en una segona placa.
Ho enfornem, durant 30 minuts, a 200 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador).
Un cop cuit, el desenfornem i desemmotllem. Jo ho he fet girant-t'ho, i, per tant, fent que el cul, més perfecte, quedi a la part de dalt.
Abans que es refredi del tot, tallem a trossets.
I, un cop freds del tot, empolsinem generosament amb sucre llustre.
I ja els teniu llestos...són una delícia...
...d'aquelles que comences a menjar i, un rera l'altre, se't fa difícil parar!!!
Que vagi de gust!
Ja s'em fa la boca aigua!!!
ResponEliminaSalut
Lourdes
Estic salivant!!! M'encanten!!!! I tenen una pinta genial!!!
ResponEliminaEls he tastat però no els he fet. Aviat cauran Mònica!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
òndia, quina bona fila que fan!! em "quedo" la recepta si no et fa res....
ResponEliminaNo hi ha res com la pastisseria tradicional... amb llard i tot plegat. Aquests pastissets no els coneixia. Fan molt bona pinta!
ResponEliminaMarta
Mai he menjat pero tenen molt bona pinta :)
ResponEliminapetons
Aixxx quina mossegada els hi faria jo!!
ResponEliminaUna abraçada
Anna