Ahir era Sant Josep i tocava crema...cremada, com a mi m'agrada!!! Però vaig decidir fer-la en un format diferent, com a topping d'un pastissets de gerds, ben alegrats amb moscatell! Van resultar el toc dolç ideal per una diada assenyalada! I també poden resultar unes bones postres de diumenge!
INGREDIENTS (per a 9 pastissets)
Pels pastissets
240 grams de farina
3 ous
230 grams de mantega
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 cullerada de pasta de llimona
140 ml de buttermilk (feta amb llet i suc de llimona)
1 caixa de gerds
100 ml de moscatell
Per la crema
500 ml de llet sencera
4 rovells d'ous
3 o 4 cullerades de sucre
la pela d'una llimona
1 culleradeta de canyella en pols
2 cullerades generoses de midó
sucre per cremar la crema
PREPARACIÓ
En el bol de la KA posem el sucre i la mantega, i batem una bona estona fins a obtenir una crema blanquinosa.
Afegim els ous, un a un.
I una cullerada de pasta de llimona.
Tot seguit preparem la buttermilk, amb 120 ml de llet i 20 ml de suc de llimona. La deixem reposar 10 minuts i ja la tenim llesta per a emprar-la.
Tot seguit afegim a tongades alternatives la farina i el llevat, prèviament tamisats, i la buttermilk, fins a acabar els ingredients, remenant amb la KA a velocitat mitjana-baixa, el just per tal que s'integri tot.
Un cop obtinguda una massa homogènia (sobretot no remeneu excessivament), repartiu entre les càpsul.les, tipus mini plum cake.
I repartiu els gerds pel damunt, enfonsant-los una mica.
Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts. Un cop cuits, desenforneu i deixeu refredar.
Un cop freds, punxeu i pinteu generosament amb moscatell.
Mentre es couen els pastissets, prepareu la crema. Poseu la llet al foc, amb la pell de llimona i la canyella.
Quan comenci a bullir, separeu una mica d'aquesta llet, i retireu la pell de llimonal. Afegiu els rovells d'ou, prèviament barrejats amb el sucre, i el midó, dissolt en la mica de llet que heu separat.
Remeneu bé fins que espesseeixi.
Aboqueu en una safata i deixeu refredar.
Un cop freda la crema, la repartiu per damunt dels pastissets freds.
Ensucreu i cremeu amb el cremador.
i ja els teniu a punt!!!
Uns pastissets vistosos i d'allò més gustosos!!!
I amb un cor d'allò més original!!!
Que vagi de gust!
Molt bona combinació! Els gerds, la crema, el moscatell, els pastissets... Boníssims!
ResponEliminaMarta
Uns pastissets boníssims i si a més a més amb la crema per sobre ja són insuperables. Visca l crema
ResponEliminaEls pastissets ja enamoren Mònica. i amb l'afegitó de la crema han de ser insuperables!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Això és tota una temptació... el pastisset per si sol te molt bona pinta, pero amb la crema ja és total!!
ResponEliminapetons
Em tornaré boja, definitivament!! ufffffffff
ResponEliminaAnna ;)