A casa, mica en mica, tornem a la normalitat, després d'unes setmanes de mil activitats, viatges i complicacions múltiples...i per celebrar-ho, ahir vaig fer pa! La veritat és que feia dies que volia provar de fer corones de pa, i ahir no me'n vaig poder estar. Ja veureu com uns talls a la massa, fets de determinada manera, aconsegueixen convertir la peça de pa en una corona d'allò més original, i atractiva pels més petits! A veure què us sembla!
INGREDIENTS
550 grams de farina amb llavors
25 grams de llevat de flequer
320 ml d'aigua tèbia
un rajolí d'oli d'oliva
un pessic de sal
llet i llavors de rosella per decorar
PREPARACIÓ
Posem la farina de llavors en el bol de la KA, equipada amb l'accessori ganxo. Poseu-n'hi 500 grams, i reserveu els 50 per afegir més endavant, si veieu que la massa us queda massa enganxosa.
Hi afegim l'oli i la sal.
Tot seguit hi afegim l'aigua tèbia, en la que prèviament haurem dissolt el llevat.
I comencem a amassar. S'ha d'amassar fins que la massa deixi d'estar enganxosa, i es desprengui dels costats del bol. Si veieu que passats 7 o 8 minuts la massa continua enganxosa, afegiu-hi la farina que haureu reservat.
Un cop la massa llesta, la dipositeu dins un bol, lleugerament enfarinat.
Tapeu amb un drap i deixeu llevar fins que dupliqui el volum. A mi em va tardar un parell d'hores.
Aboqueu la massa en el marbre enfarinat, i amasseu una mica per treure l'aire.
Dividiu la massa en dos, i de cada part en feu un xurro gruixut, dels que ajuntareu les puntes formant les corones.
Amb unes tisores de cuina, feu talls al voltant de cada corona, de 1-1,5 cm de profunditat aproximadament.
Torneu a tapar les rosques, i deixeu reposar una horeta més, fins que hagin tornat a doblar el volum.
Finalment, pinteu amb llet i empolsineu amb uns pessics de llavors de rosella.
Abans d'enfornar, disposeu uns cèrcols als forats (que haureu d'engreixar perquè no s'enganxin), per evitar que els forats centrals es tanquin en coure's les corones.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 20 minuts, o fins que estiguin ben daurades.
Només queda deixar refredar completament damunt una reixa...
...i degustar...Mireu quina molla més flonja i quina crosta més torradeta i cruixent!!!
I amb una forma molt divertida!!! Que vagi de gust!
mmmmm que bones aquestes rosquilles gegants de pa!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Veus jo amb el pa no m'atreveixo, però reconec que aquestes corones fan molt bona pinta i el punt de les llavors m'encanta!
ResponEliminaPetons guapa!
Anna
T¡han quedat genials!!
ResponEliminaQue ricos y esponjosos te quedaron, Un beso y buenas noches.
ResponEliminaNena quina pinta!! Molt xula la presentació. No puc veure això a aquesta hora...
ResponEliminaMarta
Mònica!!! Molt xules aquestes rosques!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Què xules amb aquesta forma tan vistosa, i segur que boníssimes, no hi ha res com un bon pa casolà! un petó!
ResponElimina