dimarts, 9 de juny del 2015

BUNDT CAKE DE LLIMONA I GINGEBRE

La Bea Roque és la reina dels bundts...i aquesta recepta, és una versió lliure d'una de seva...Va quedar deliciós, tendre per dins i torradet per fora, amb un punt picant, i amb el glacejat de llimona per acabar de donar-li el toc cítric. Un berenar o un esmorzar deliciós...bé, en realitat, a casa, trosset a trosset, com el fuet de l'anunci, va desaparèixer durant la tarda...no va arribar a l'endemà... Misteris d'aquells que ronden a voltes la meva cuina!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Pel bundt
250 grams de mantega
250 grams de sucre llustre
3 ous
420 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
2 cullerades de pasta de llimona
1 culleradeta generosa de gingebre en pols
la pela d'una llimona grossa ratllada
250 ml de buttermilk (feta amb 240 ml de llet i 10 ml de suc de llimona, que deixarem reposar 10 minuts)

Pel glacejat
150 grams de sucre llustre
el suc de mitja llimona
sucre de color groc per decorar

PREPARACIÓ
Posem el sucre llustre i la mantega en el bol de la KA, i barregem el que calgui, amb l'accessori pala, fins obtenir una barreja blanquinosa i ben cremosa.


Hi afegim els ous, un a un, i continuem batent.


En un recipient a part, barregem la farina, el llevat i el gingebre, i tamisem.


Incorporem a la massa la meitat de la barreja de farines i barregem una mica....


Llavors la buttermilk, i tot seguit la resta de farina.


Per acabar, incorporem la pela de llimona i la pasta de llimona.



 Barregem el just perquè tot plegat s'incorpori.


Aboquem en un motlle de bundt, prèviament engreixat, i allisem la superfície.


Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), uns 50 minuts. Si veieu que se us torra la superfície, tapeu els darrers minuts de cocció amb paper d'alumini. Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar uns minuts dins el motlle.


Llavors desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.


Per acabar, un cop fred, glacejeu. El glacejat és hipermegafàcil de preparar, només cal barrejar el sucre llustre i el suc de llimona i remenar fins obtenir un líquid ben dens però que llisqui. Si us queda massa líquid, afegiu una mica més de sucre llustre. Repartiu amb l'ajuda d'una cullera, i abans que es sequi (que es seca ràpidament), empolsineu amb sucre de colors...en aquest cas groc, per recordar el gust de la llimona.


Oi que fa goig...doncs si el tasteu encara us agradarà més!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Fa molt goig, Mònica!!! Opino el mateix que tu sobre la Bea Roque! Gràcies a tu l'he descobert i....estic contentíssima d'haver-ho fet!
    Aquest bundt.....deliciós!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Maquíssim Mònica! I aquest glassejat li dóna molta categoria, felicitats!
    Petons
    Anna

    ResponElimina