diumenge, 11 d’octubre del 2015

UNA MELMELADA DE PEBROTS...EN SENTIT LITERAL I FIGURAT!!!

De totes les melmelades que he fet darrerament a casa (i que no han estat poques), aquesta és la que més èxit ha tingut!!! És hipermegadeliciosa...i el millor condiment per a pizzes, pastes salades i carns a la brasa en general!!! Com a acompanyament del magret d'ànec és immillorable!!! La qüestió és que en vaig fer un munt de pots, però entre els que vaig regalar i els que ens hem cruspit, ja no me'n queden!!! O sigui que aviat hi tornaré. En resum podríem dir que és una melmelada que no costa gens de fer i que, de ben segur, incorporareu ràpidament en un munt de receptes de la vostra cuina! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (Per 7 o 8 pots de melmelada)
1600 grams de pebrot (net i tallat a trossets)
800 grams de sucre
120 ml de vinagre de poma

PREPARACIÓ
Trieu uns pebrots ben macos. Els talleu a trossets i els poseu a la cassola, juntament amb el sucre.



Remeneu i hi afegiu el vinagre, a l'hora que ho poseu a foc lent.


Deixeu a foc lent, remenant de tant en tant, durant uns 40-50 minuts, o fins que el pebrot estigui ben tou.



Arribat a aquest punt, és el moment de triturar-lo ben triturat, fins obtenir la textura desitjada.



Ompliu els pots que prèviament haureu esterilitzat bullint-los.




Tapeu bé i torneu a bullir durant uns 20 minuts més.


Traieu de l'aigua tan aviat com us sigui possible, i deixeu reposar unes quantes hores boca avall.


I ja la teniu a punt!!!



Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Jo en faig, però de pebrot escalivat! Provaré aquesta recepta teva!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por tu paso a paso que me viene genial.Bssss cielo y buenas noches.Doris

    ResponElimina
  3. Quina enveja em fas! a mi sempre em fa mooolta mandra fer melmelada, i quan veig el teu assortit... em cau la baba!! m'he quedat amb ganes de tastar aquesta de pebrot, sembla que m'hi hauré de ficar! un petó!

    ResponElimina
  4. Jo he fet confitura de pebrots i queda boníssima!! amb formatge de cabra està per a llepar-se els dits!! quins pebrots!!! ... més bons!

    ResponElimina
  5. Quina bona idea!!! Te la copiaré un dia d'aquests!!!

    ResponElimina
  6. També n'he fet unes quantes vegades, hi ha autèntics FANS de la melmelada de pebrot! Queda de vici en una torradeta amb formatge de rulo de cabra. De vici...
    Marta

    ResponElimina